Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Juli 2009

Opgejaagd wild

Citaat

Het verhaal is redelijk spannend en goed uitgedacht, vooral de laatste veertig bladzijdes zijn erg goed en maken het moeilijk om weg te leggen tot je het echt uit hebt.

In een bos bij Ceder Falls wordt een naakt en dodelijk gewond tienermeisje gevonden, ruim driehonderd kilometer van haar huis. Het lichaam van haar vriendje blijkt in de woestijn van Nevada te liggen. Beiden lijken het slachtoffer te zijn geworden van een bizar spel. 

Summer Ziegler heeft net haar rechercheurspenning gekregen en wil niets liever dan de zaak oplossen. Maar dan moet ze wel een spel op leven en dood spelen en ontdekken wie de psychopathische spelleider is. Want in dit spel kan maar één speler overleven…

Hoofdpersonage in dit verhaal is Rechercheur Ziegler. Zij wordt bijgestaan in haar zoektocht door een andere vrouwelijke rechercheur genaamd Denise Childers en FBI-agent Gary Delgatto. Ze krijgen te maken met een zeer merkwaardige computerspelbedenker die zichzelf naar zijn avatar in het spel wil herscheppen en zijn moorddadige rechterhand.

Spannend is dit boek wel en eigenlijk is het ook wel aardig bedacht: een uitvinder van een computerspel die fictie niet meer van de werkelijkheid kan onderscheiden en zichzelf onoverwinnelijk beschouwd. Dit karakter, en dat van zijn partner in crime, worden goed uitgelicht. Daarentegen zijn de karakters van de drie rechercheurs een beetje oppervlakkig. Het verhaal is redelijk spannend en goed uitgedacht, vooral de laatste veertig bladzijdes zijn erg goed en maken het moeilijk om weg te leggen tot je het echt uit hebt. Er komt natuurlijk ook het één en ander aan computertaal voorbij maar dat wordt gelukkig goed uitgelegd. 

Ik vind het een origineel boek maar ik miste toch een beetje de aantrekkingskracht om het te lezen tot ik dus bij de laatste veertig bladzijdes kwam. Toen was die daar wel. Paul McAuley heeft ook bekroonde sciencefiction boeken geschreven, maar met het schrijven van thrillers mag hij wat mij betreft ook wel door gaan.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789024530878

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.