Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Juli 2015

Opgejaagd

Citaat

Een ontdekkingstocht die wat mij betreft wat dieper en completer had gemogen.

Abigail Thomas Een sexy, verontrustende en razend spannende thriller over een vrouw in een intense relatie, waarin haar geliefde niet blijkt te zijn wie zij dacht… De 30-jarige Morgan heeft haar leven op orde: ze schrijft een proefschrift over slachtofferpsychologie en is verloofd met Bennett. Hoewel Bennett bezitteriger is dan haar vorige geliefden, is hij charmant en sexy. Maar dan komt ze thuis van college en treft ze hem aan in de slaapkamer. Hij is op gruwelijke wijze gedood en haar honden zijn met bloed besmeurd. Alles wat ze liefhad, is ze plotseling kwijt. Wanneer Morgan Bennetts ouders wil inlichten over zijn dood, ontdekt ze dat hij niet de man was die hij beweerde te zijn. Ze ontrafelt leugen na leugen over zijn jeugd en werk. Bovendien blijkt hij er meerdere vriendinnen op na te hebben gehouden.

In het boek volgen we Morgan. Morgan heeft haar leven goed op orde en is bezig met een onderzoek naar personen die op de verkeerde figuren vallen. Een eerder gevoerd interview is, verstrikt door het onderzoek, uitgegroeid tot een relatie. De relatie geeft Morgan voldoening en ze heeft sinds tijden het idee dat dit de man is waarmee ze wilt trouwen. Tot ze plots deze jongen, Bennett, dood aantreft in haar appartement. Hierna start de zoektocht naar de moordenaar.

De zoektocht wordt niet door de politie maar vooral door haarzelf geleid. Een leugentje hier en daar maken de puzzel compleet. Een ontdekkingstocht die wat mij betreft wat dieper en completer had gemogen. Het daderperspectief wordt naar mijn mening kort belicht en zodoende komt motivatie wel maar boven maar mist de diepgang.

Een makkelijk te lezen boek maar heeft helaas niet de diepgang om een klassieker te worden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789024567720

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld