Chicklit Arena November 2006

Op vleugels

Citaat

Het boek maakt bijna dat je weer gaat geloven in sprookjes. Zou het niet geweldig zijn om een spreuk uit te spreken en dat vervolgens de afwas wordt gedaan? Zeg nou zelf, iedereen droomt daar toch wel eens van...?

Katie Chandlers leven is letterlijk pure magie. Als medewerkster bij Betovering, Bezwering & Illusie BV heeft ze meer verschijningen gezien dan ieder ander. Ze mag dan een gewone sterveling zijn en geen tovenaar, ze heeft wel een bijzonder gave voor het ontmaskeren van verborgen leugens, nep trucs en gevaarlijke vloeken. Hierdoor is ze aanwinst voor het bedrijf. 

De enige betovering waarvoor ze gevoelig is, zijn de charmes van de knappe magiër Owen, haar aantrekkelijke collega. Voor wie ze al heel lang meer voelt dan alleen vriendschap. Maar Owen heeft hele andere dingen aan zijn hoofd. Iemand heeft ingebroken in zijn kantoor en uiterst geheime bestanden meegenomen. Katie is vastberaden deze inbraak tot op de bodem uit te zoeken, maar tot haar schrik blijkt ze toch niet zo immuun te zijn voor magie dan ze altijd had gedacht. 
Als op een meidenavond allemaal mooie mannen haar proberen te versieren, beginnen bij haar de alarmbellen te rinkelen. 
Als collega’s ook voor haar in katzwijm vallen is er geen stoppen meer aan…

Op vleugels is het vervolg van de eerder verschenen De tovenaar op het witte paard. De boeken zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, maar voor het leesplezier is het aan te raden eerst deel een te lezen. 

Op vleugels is een grappig en lief vervolg. Het bevat alle leuke en grappige ingrediënten die het boek extra magisch maken. Schrik niet terug voor tuinkabouters die tot leven komen en in Central Park aan het schoffelen zijn en waterspuwers die de bewaking van het gebouw zijn. Ik vind het een welkome verademing in het genre chicklit.

Het boek verteld over een jonge alleenstaande vrouw met een leuke baan in het hippe New York. Wat haar echter anders maakt is magie. Een hilarisch moment is wanneer Katie’s ouders een week komen logeren en de moeder van Katie ook alle magie kan zien. De vader van Katie verklaart haar moeder echter voor gek. Het is echt leuk hoe Katie zich hieruit probeert te redden. Hoe verklaar je toch die vliegende elfen? Geweldig toch als je koffie wilt en je collega knipt met zijn vingers en je hebt een mok heerlijke Starbucks cappuccino met een vleugje karamel in je handen. Wat wil je nog meer? 

Het boek maakt bijna dat je weer gaat geloven in sprookjes. Zou het niet geweldig zijn om een spreuk uit te spreken en dat vervolgens de afwas wordt gedaan? Zeg nou zelf, iedereen droomt daar toch wel eens van…?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789069747545

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.