Literatuur & Romans Artemis & Co Augustus 2013

Onvoltooid verhaal

Citaat

Zoals we van De Rosnay gewend zijn neemt ze de lezer mee naar het verleden. Dit is echt kort beschreven in Onvoltooid Verhaal.

Wanneer Nicolas Duhamel zijn paspoort wil laten verlengen komt hij tot de ontdekking dat zijn vader officieel een Russische naam draagt. Nicolas gaat op zoek naar zijn ware identiteit en komt in Sint-Petersburg terecht. Aangedaan door wat hij daar ontdekt besluit hij een roman te schrijven, gebaseerd op de zoektocht naar zijn vader. Deze roman wordt een enorm succes en prijkt maandenlang boven aan alle bestseller lijsten. Nicolas geniet van de roem, maar zijn uitgever verwacht nu meer van hem. Nicolas belooft zijn tweede roman snel te voltooien en reist af naar een eiland voor de Toscaanse kust. Maar in dit paradijs voor de happy few zijn er veel verleidingen, die hem plotseling in een oncomfortabele positie brengen.
Nicolas wordt arrogant door de roem, het succes is hem naar het hoofd gestegen, wat voor weinig sympathie zorgt bij de lezer. Nicolas heeft dit zelf helemaal niet door en er wachten nog onaangename verrassingen voor hem.
Zoals we van De Rosnay gewend zijn neemt ze de lezer mee naar het verleden. Dit is echt kort beschreven in Onvoltooid Verhaal. Het lijkt allemaal wat afgeraffeld, zelfs het plot is gebaseerd uit het nieuws. Het is een roman wat voor vermaak zorgt, maar meer ook niet. Geen mooie ontwikkelde personages dit keer, maar saaie uitgebreide beschrijvingen van elke gast die voorbij komt in het hotel, wat alleen voor ergernissen zorgt, deze gasten hebben geen enkele bijdrage.
Kortom een onsympathieke Nicolas, weinig diepgang en geen verrassende wendingen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

331

ISBN

9789047203889

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.