Thriller & Spanning Archipel Mei 2007

Onder het mes

Citaat

Onder het mes is het best te omschrijven als een typische detective voor de vrouw en past minder in het rijtje van thrillers.

De titel Onder het mes en de kaft van het boek doen mij meteen denken aan plastische chirurgie. In dit boek speelt dit ook zeker een rol. Het verhaal speelt zich af op de luxueuze beautyfarm Castle Dean in Berkshire. Iemand heeft het niet goed voor met dit bedrijf en probeert deze te saboteren. Om dit te onderzoeken schakelt de eigenaresse van de beautyfarm, Olivia Marchant, privé-detective Hannah Wolfe in. Hannah wordt verwend als een klant, om zo niet op te vallen. Ondertussen volgt ze haar intuïtie om deze zaak tot een goed eind te brengen. Al vrij snel heeft Hannah Wolfe de dader ontmaskerd. Maar het eigenlijke verhaal moet dan nog beginnen. Dit was enkel een beproeving.

Niet veel later wordt Hannah ingeschakeld om een andere zaak op te lossen. Ditmaal is Dr. Marchant, de plastisch chirurg en echtgenoot van Olivia Marchant, de zaak. Hannah gaat opzoek naar degene die dreigbrieven stuurt naar Olivia’s echtgenoot. Het moet wel geheim blijven en haar echtgenoot mag absoluut van niks weten. 

Onder het mes is het best te omschrijven als een typische detective voor de vrouw en past minder in het rijtje van thrillers. Zo vond ik de eerste 150 bladzijden geen spanning bevatten, maar was het eerder een roman. Ook kwamen de typische twijfels van de vrouw aan bod, zoals de vraag wat aan te trekken die dag. 

Verder ontbreekt een vleugje erotiek niet aan dit boek. Dit past prima in het stereotype beeld dat ik heb van een beautyfarm. De auteur heeft alles in en om de beautyfarm goed uitgediept en is hier dus ook in geslaagd. 

Goede punten van het boek zijn dat het verhaal luchtig geschreven is en de schrijfstijl prettig is. Toch was ik niet van begin tot eind geboeid en het was ook niet verslavend om te lezen. Spanning was af en toe ver te zoeken. Je wordt op Hannah’ haar tocht meegenomen, maar dat kan gerust terwijl je achterover in je stoel zit.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789063052836

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.