Literatuur & Romans Ambo | Anthos Oktober 2014

Omringd door water

Citaat

WAUW… een prachtig geschreven, intens verhaal dat alle fasen van het rouwproces van verschillende mensen heel mooi beschrijft. Iedereen rouwt weer op zijn eigen manier…

Elizabeth is gelukkig getrouwd met Michael, een politieagent. Haar wereld stort in als ze hoort dat haar man verdronken is, bij het redden van een jonge vrouw, Kate. Het lijkt een heldendaad, maar was dat het wel? Langzaam wordt het Elizabeth duidelijk dat ze haar heldhaftige, onkreukbare man – de liefde van haar leven – pas na zijn dood werkelijk leert kennen.

WAUW… een prachtig geschreven, intens verhaal dat alle fasen van het rouwproces van verschillende mensen heel mooi beschrijft. Iedereen rouwt weer op zijn eigen manier…

Het verhaal gaat over Elizabeth en Michael die elkaar hebben leren kennen in een hotel in Australië waar Elizabeth werkte. Hals over kop worden ze verliefd op elkaar en emigreert Elizabeth voor Michael naar Engeland waar ze een toekomst samen opbouwen. Ze zijn dolgelukkig met elkaar totdat hun relatie onder druk komt te staan door een grote kinderwens die maar niet uit lijkt komen. Hun leven krijgt ineens een dramatische wending als Michael overlijdt terwijl hij een meisje van 19 redt. Kate, het geredde meisje, blijkt opeens zwanger te zijn maar wie is de vader?

Het verhaal neemt je steeds mee in het heden en het verleden, ook gunt het je af en toe een kijkje in de gedachten en belevingen van Kate, wat weer een hele andere kijk op het verhaal geeft.Het verdriet van Elizabeth is zo intens, dat je het verdriet bijna zelf kunt voelen. Haar brieven naar “Mike” beschrijven haar gevoelens op een prachtige manier. Haar onvoorwaardelijke liefde voor haar man, ondanks alles wat er allemaal gebeurd is.En dan is er ook nog het onbegrip van de moeder van Michael, die weer op haar eigen manier omgaat met haar verdriet over het verlies van haar zoon. “Elizabeth is nog jong, zij zal vast weer een nieuwe man ontmoeten, maar ik zal nooit meer een zoon krijgen.” En laat ik vooral de onmacht van de mensen om Elizabeth heen niet vergeten. Mel, de zus van Elizabeth die haar op alle mogelijke manieren probeert bij te staan zoals alleen een zus dat kan. Maar ook de vrienden Blake (collega van Michael) en Andy (arts) die helpen waar mogelijk maar steeds het gevoel hebben tekort te schieten.

Een prachtig emotioneel boek waar je echt even voor moet gaan zitten. Het is prachtig beschreven waardoor je echt meeleeft en meevoelt met de personages in het boek. Het verdriet is bijna tastbaar. Heel even verslapte mijn aandacht, werd het verhaal wat langdradig naar mijn idee, maar al snel kwam er een nieuwe wending en zat ik weer helemaal in het verhaal.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

319

ISBN

9789047203841

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.