Overige Luitingh Sijthoff Juni 2012

Norton geniet van het leven

Citaat

Norton geniet van het leven is een eerbetoon aan een bijzondere kat, die zijn sterrenstatus nooit naar de kop is gestegen, en die altijd de betekenis van ware vriendschap begreep.

Peter Gethers schreef twee keer eerder een eerbetoon aan zijn geliefde kat, een eigenzinnige en bijzondere Scottisch Fold: De kat die naar Parijs ging en Norton zoekt de zon op. Ook dit derde deel staat weer vol met de avonturen van Norton en zijn baas.

De kat die in zijn hele leven al de hele wereld heeft gezien is nu aangekomen bij zijn laatste reis. Norton krijgt allerlei pijntjes en kwalen die horen bij het ouder worden. Het laatste hoofdstuk gaat over het overlijden van Norton en de vaak ontroerende reacties daarop van bekenden en onbekenden.

Dit deel is misschien wat zwaarder voor de liefhebbers van Norton, maar Gethers heeft ook hier de sentimentaliteit met humor weten te brengen. Norton schenkt zijn baas de laatste en meest waardevolle levenslessen: hoe om te gaan met dood en verdriet, leven volgens je eigen principes en genieten van de gelukkige momenten.

Norton geniet van het leven is een eerbetoon aan een bijzondere kat, die zijn sterrenstatus nooit naar de kop is gestegen, en die altijd de
betekenis van ware vriendschap begreep. Dit boek is voornamelijk een herinnering aan een bijzondere kat die de lezers van de eerdere boeken beslist zullen willen lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

240

ISBN

9789021807270

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.