Chicklit The House of Books Juni 2009

Niet verder vertellen

Citaat

Dit boek is lekker makkelijk leesbaar, zelfs de stukjes die een beetje filosofisch zijn, het is allemaal goed te volgen.

Cassie Shaw zit in de put. Ze heeft geen man meer, geen huis en geen geld. Voorlopig woont ze bij haar moeder en haar enige grote liefde is Sam, een ondeugende grijze roodstaartpapegaai. Het lukt maar niet om werk te vinden en dan doet Cassie iets wat eigenlijk tegen al haar principes indruist: ze liegt over haar opleiding. Het gevolg is een baan op de universiteit als assistent van de irritant aantrekkelijke professor Conner. Hij laat Cassie interessante boeken lezen en stimuleert haar naar tentoonstellingen en concerten te gaan. Het leven krijgt weer glans. Cassie begint haar sexy prof steeds leuker te vinden. Maar haar carrière en toekomst zijn gebaseerd op een leugen. De maskerade kan niet eeuwig duren. Wat zal Conner doen als hij er achter komt?

Cassandra ‘Cassie’ Shaw is haar man verloren door een ongeluk met zijn truck. Echt erg vind ze dat niet want ze waren al langer van elkaar vervreemd. Na meerdere keren te zijn afgewezen voor een baan besluit ze om de volgende keer maar te liegen over haar opleiding en dat resulteert in een baan waar ze eigenlijk best wel voor geschikt is.

Dit boek is lekker makkelijk leesbaar, zelfs de stukjes die een beetje filosofisch zijn, het is allemaal goed te volgen. Je leert Cassie kennen als een vrouw die jarenlang is verteld door haar man dat ze niets waard is, dom en lelijk. Je krijgt dus samen met Cassie het gevoel dat het maar goed is dat ze van hem is verlost.

Langzamerhand begint het tot haar door te dringen dat ze graag wil gaan studeren en dat het ook best wel haalbaar is voor haar. En lelijk is ze ook niet, immers ze krijgt opeens voldoende mannelijke aandacht. Het is alleen allemaal een beetje onwennig. De schrijfster heeft haar een leuk gevoel van humor en zelfbespiegeling gegeven. Als lezer beleef je de aparte dingen van Cassie mee, waarom ze zelf ook hard moet lachen wanneer het een domme actie is.

Dit boek is een beetje een mengeling van Carry Slee en Sex in the city, hoe de dames dat voor elkaar hebben gekregen weet ik niet, maar het leest makkelijk en het intrigeert tegelijk. Ook vind ik de dosis dierenliefde in dit boek een leuk extraatje.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789044323788

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.