Thriller & Spanning De Fontein Augustus 2017

Narcotica

Citaat

Hoewel ik weinig op heb met de bekende crimes waarin drugs centraal staan, weet Schepp mij van begin tot eind te boeien.

Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven?
Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Narcotica is het tweede deel in de reeks over Jana Berzelius. Hier was ik vooraf niet van op de hoogte, dus begon ik blanco aan dit boek. Het boek is prima afzonderlijk te lezen en daar valt de auteur om te prijzen. Ze weet het verhaal, ondanks het gebrek aan voorkennis, toegankelijk en begrijpelijk te houden. Toch had ik graag de serie in de juiste volgorde willen lezen, al is het maar om meer te weten te komen over Danilo en de jeugd van Jana.

Het boek bevat vrij veel personages. De auteur kiest ervoor om de personages veelal bij voor- en achternaam te noemen en hier doet ze verstandig aan, het houdt het overzichtelijk. Het scheelt je veel ‘oh ja’ momenten en teugbladeren wie ook alweer wie was.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, zowel vanuit die van Jana, enkele van haar collega’s, als het meisje dat de bolletjes heeft geslikt. Zo wordt het verhaal van alle kanten belicht en krijgt het meer diepgang.
Het verhaal bevat de nodige vaart, actie en moorden en weet daardoor van begin tot eind te boeien. Hoewel ik weinig op heb met de bekende crimes waarin drugs centraal staan, weet Schepp mij van begin tot eind te boeien. Dit komt met name door de jeugd van Jana en de terugblikken hierop. Er wordt veel uit de doeken gedaan, maar toch weet Schepp de lezer lang in het ongewisse te laten. Wat is exact de link tussen Jana, Danilo en de meisjes die de bolletjes hebben geslikt? En wie is Opa, de nieuwe man in de onderwereld als het gaat om drugs?

In de plot weet Schepp mij te verrassen. Hoewel ik wel enigszins had ingeschat dat de dader een bepaalde rol zou spelen, had ik niet gedacht hoe groot zijn aandeel zou zijn en waarom.
Hoewel de plot goed in elkaar zit, mis ik wat uitleg als het gaat om de onderlinge verbanden. En ondanks dat het boek prima zelfstandig te lezen is, merk ik met name dat ik in tijdens het lezen van de plot meer voorkennis had willen hebben.

Dat ik de andere twee boeken van Schepp nog ga lezen, staat zeker buiten kijf. Schepp is een auteur om in de gaten te houden!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789026140563

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.