Literatuur & Romans De Kern Juli 2009

Naderende storm

Citaat

Een roman met een spannende twist over een vrouw die haar identiteit zoekt en dolgraag wil weten waar haar roots liggen.

De Britse kunstenares Storm Cizekova groeit op in de veronderstelling dat haar moeder overleed in het kraambed. Maar dan vindt ze een foto van zichzelf als tweejarige op de armen van haar moeder, midden in de Australische woestijn. Geplaagd door onbeantwoorde vragen, begint ze aan een reis die haar op alle mogelijke vlakken zal uitdagen: haar familiegeschiedenis, haar kunst, de relatie met haar partner Max. Wie is Storm echt, waar hoort ze thuis? Haar zoektocht leidt van Engeland naar Australië. Door haar moeders voetstappen te volgen, hoopt Storm de moed te krijgen om zichzelf te confronteren met een aantal verschrikkelijke gebeurtenissen uit haar verleden, en de kracht te vinden om haar toekomst onder ogen te zien.

Storm voelt zich ontzettend verraden als ze langzaamaan de puzzelstukjes van haar verleden begint te begrijpen. Het betekent dat ze jaren is voorgelogen door haar oma. Ze plaatste haar oma altijd op een voetstuk en nu lijkt niks meer wat het is. Storm gaat op onderzoek uit met alle gevolgen van dien. Wat heeft ze aan Max, begrijpt Max wil hoe verontrustend dit allemaal voor Storm moet zijn. Als Storm eenmaal de moed heeft gevonden om in haar eentje naar Australië te vertrekken begint haar zoektocht pas echt…

Een heel mooi debuut van Dub. Een roman met een spannende twist over een vrouw die haar identiteit zoekt en dolgraag wil weten waar haar roots liggen. Met het spannende Australië op de achtergrond is de perfecte roman wat mij betreft neergezet.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

351

ISBN

9789032511609

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld