Thriller & Spanning De Boekerij November 2010

Na Delphine

Citaat

Het zou mij niets verbazen als het verhaal in de toekomst verfilmd gaat worden. Het heeft alles wat je van een spannende psychologische thriller mag verwachten: spanning, liefde, intriges en verraad.

Acht vrienden delen samen lief en leed, totdat één van hen verdwijnt. Delphine Zuiderland laat haar gezin in de steek en vertrekt met onbekende bestemming. Haar vriendin Nina is er als enige van overtuigd dat Delphine niet vrijwillig is weggegaan. Door haar zoektocht naar de waarheid raakt Nina verstrikt in een web van leugens en intriges. De veilige wereld van de vriendengroep valt uiteen en laat Nina achter met de vraag: wie heeft er schuld?

Het boek draait om een drietal koppels met kinderen en om twee vrijgezellen. Hun leven lijkt prima te verlopen tot op een dag Delphine spoorloos verdwijnt. Ze heeft enkel een kort briefje achtergelaten voor haar man Kick. Als snel wil goede vriendin Nina aangifte doen, maar onder druk van de groep wacht ze daar mee. Ze gaat echter wel zelf op onderzoek uit en al snel komen er zaken aan het licht die zij niet wist van haar vriendin. Hoe goed kent de groep elkaar eigenlijk? En had Delphine echt zo’n ander leven als dat ze deed voorkomen? Stapje voor stapje komt Nina dichter bij de waarheid, maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

Het verhaal bevat weinig actie en spanning maar is desondanks wel boeiend van begin tot eind. Het gaat niet zozeer om de gebeurtenissen, maar meer om de sfeer onderling in de vriendengroep. Mulder heeft dit uitermate treffend weten neer te zetten. Je kunt de dreiging in de groep voelen en bij iedereen vraag je je toch af of hij of zij meer weet van de verdwijning van Delphine. Wat wel enigszins ongeloofwaardig overkomt is dat iedereen van de groep, behalve Nina, zich lijkt neer te leggen bij de verdwijning. Geen van de vrienden wil of gaat naar Delphine op zoek, iets  wat vreemd kan overkomen als er sprake is van jarenlange hechte vriendschap.

Het plot is verrassend en onverwacht. Ik had niet gedacht dat deze persoon de dader zou zijn, wat een knappe prestatie is van Mulder. Ze weet je op het verkeerde spoor te brengen en houden. Ik vind het echter wel jammer dat Mulder in de ontknoping vrij oppervlakkig blijft. Hier is het juist wel de spanning die de overhand neemt, waar op zich niks mis mee is. De dader draagt echter een verhaal met zich mee, en dat had van mij wat meer uitgelicht mogen worden. Waarom legt de dader de link met een gebeurtenis uit het verleden juist aan Delphine? Enkele van deze vragen blijven onbeantwoord. Echter wel veel lof dat Mulder durft te kiezen voor een niet-standaard einde. Ze bewijst dat er niet per se een happy end hoeft te zijn om  toch het boek met een tevreden gevoel uit te lezen en uiteindelijk weg te leggen.

Het zou mij niets verbazen als het verhaal in de toekomst verfilmd gaat worden. Het heeft alles wat je van een spannende psychologische thriller mag verwachten: spanning, liefde, intriges en verraad.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

350

ISBN

9789022554814

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.