Overige A.W. Bruna Juli 2008

Mysteries in Nederland – De Veluwe

Citaat

Het boek is vooral een aanrader voor personen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, opmerkelijke gebeurtenissen en legenden. Ook voor personen die in het gebied wonen kan het zeer interessant zijn om te weten te komen wat zich er in dat gebied allemaal heeft afgespeeld.

Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. In dit boek komen de wonderlijke, mysterieuze, soms gruwelijke verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich afspelen op de Veluwe.

De Veluwe is een gebied wat uitermate geschikt is voor een boek in deze serie. De Veluwe spreekt tot de verbeelding, overdag haar prachtige natuur en ‘’s nachts de dieren die uit hun holen komen en beginnen te leven. Velen van ons hebben wel eens een bezoekje gewaagd aan De Veluwe, te voet of op de fiets. Adelmund laat met dit boek zien dat niet alleen het natuurgebied tot de verbeelding spreekt, maar ook alle mythen en legenden die over het gebied de ronde doen. Het boek bevat een reeks korte verhalen, sommige waar gebeurd en van anderen zullen we dit nooit weten. Door de korte en interessante verhalen heb je het boek snel uit. 

Wat het boek extra leuk maakt is dat het tekeningen bevat. Ook staat achter in het boek een lijst vermeld van alle plaatsen die in de verhalen aan bod komen. Het is vaak mogelijk om de betreffende plek te bezoeken of een leuke excursie te volgen, waar in het boek meer uitleg over gegeven wordt. 

Het boek is vooral een aanrader voor personen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, opmerkelijke gebeurtenissen en legenden. Ook voor personen die in het gebied wonen kan het zeer interessant zijn om te weten te komen wat zich er in dat gebied allemaal heeft afgespeeld. Of willen we dat eigenlijk liever niet weten..?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

160

ISBN

9789022994542

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.