Waargebeurd A.W. Bruna Juni 2008

Morgen is nu

Citaat

Elk hoofdstuk is aangrijpend om te lezen. Een boek dat je niet weg kunt leggen, en de vraag blijft: Hoe zal het deze personen verlopen?

Elke doordeweekse dag krijgen ruim 300 mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn er 80.000 per jaar. En dat aantal zal de komende jaren verder toenemen. Wat gebeurt er met je als een arts je vertelt dat je kanker hebt? 

In Morgen is nu vertellen mensen die kanker hebben of hebben gehad openhartig over de schok van het bericht, de zware medische behandelingen en de onzekerheid daarna. Ook partners en nabestaanden komen aan het woord. Sommige van de geïnterviewden zijn ‘genezen’, anderen leven al langdurig met de ‘vijand binnen de muren’, weer anderen tellen de dagen af. Het zijn verhalen van hoop en wanhoop, van afscheid nemen en loslaten.

Het is niet leuk om boeken te lezen over enge ziekten, en helemaal niet als het kanker is, wat toch de associatie van de dood oproept. Dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn bewijst dit boek. Wat heb ik een respect voor de personen die zoveel van hun leven bloot hebben gegeven om anderen te helpen. Verdriet, onmacht maar ook de wil om te leven komen ruim aan bod. Mooi om te lezen hoe iedereen met deze rot ziekte omgaat. Er komen verschillende personen aan bod; van mensen die genezen zijn van kanker, maar ook de chronische en zelfs de nabestaanden die natuurlijk niet vergeten mogen worden. Het gezin en de mensen van wie je houdt raakt het natuurlijk net zo goed. Het zal een bron van herkenning zijn voor iedereen die wel eens met kanker te maken heeft gehad.

Claudia de Breij heeft de eer gehad een mooi stukje voor de inleiding te schrijven. Elk hoofdstuk begint met een kort stukje van de persoon die vertelt met de data erbij, daarna het echte interview. Elk hoofdstuk is aangrijpend om te lezen. Een boek dat je niet weg kunt leggen, en de vraag blijft: Hoe zal het deze personen verlopen?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

211

ISBN

9789022994733

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.