Waargebeurd Arena Maart 2008

Misleid – gevangen in het web van een loverboy

Citaat

Misleid leest in sneltreinvaart en soms vergeet je dat het verhaal waargebeurd is. De personages komen echt tot leven en vooral Merel en haar vriendin Kelly leert de lezer goed kennen.

Merel is vijftien jaar als ze via een vriendinnetje de 26-jarige Mike ontmoet. Vanaf het eerste moment is er een bepaalde aantrekkingskracht, en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Als er thuis echter alleen maar ruzie is en de schoolresultaten van Merel steeds slechter worden, besluiten Merels moeder en stiefvader om haar in een internaat te plaatsen. De vriendschap tussen Mike en Merel wordt daardoor steeds hechter, en de twee worden verliefd. Merel is helemaal in de wolken door het geweldige gevoel dat Mike haar geeft. Eindelijk is er iemand die haar belangrijk vindt en van haar houdt. Dat ze in het web verstrikt raakt van een loverboy heeft ze dan nog niet in de gaten. 

Merel raakt op de klassieke manier verstrikt in het web van Mike. Terwijl hij haar enige uitvlucht is en waar zij zich veilig voelt, begint hij steeds vaker misbruik te maken van deze situatie. Merel is echter zo dol op Mike dat ze zijn zwakke en gevaarlijke kanten niet ziet. Wanneer Mike Merel met een pistool en al het bijbehorende geweld uit het internaat komt halen, doet zij dit af als liefde. Waar het voor een buitenstaander nogal eens moeilijk is om je in de slachtoffers van een loverboy in te leven, laat Merel de sluwe spelletjes van deze personen zien en hun slinkse werkwijze. 

Misleid leest in sneltreinvaart en soms vergeet je dat het verhaal waargebeurd is. De personages komen echt tot leven en vooral Merel en haar vriendin Kelly leert de lezer goed kennen. Het is gedurfd en knap van Merel om haar verhaal uit de doeken te doen en andere jonge meiden te waarschuwen voor loverboys. Merel kon op tijd ontsnappen, voor zij achter de ramen terecht kwam, maar dat geldt uiteraard niet voor alle slachtoffers…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789069749402

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.