Jeugd De Fontein September 2011

Miniheksen

Citaat

Riphagen en Westera weten de spanning met humor te combineren waardoor Miniheksen een hartstikke leuk boek is voor kinderen. En stiekem ook voor de wat oudere kinderen.

Miniheksen toveren elke dag en toch verandert er niets in het bos. Ontgoocheld hangen ze hun bezems aan de wilgen. Ze vervelen zich. Verderop in het bos wonen duimdwergen. Die vervelen zich nooit. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? vragen de miniheksen zich af. Wij sparen iets zeggen de duimdwergen geheimzinnig. En als je iets spaart, verveel je je nooit. Iets? Wat dan?
Iets kleins. Iets zeldzaams. Iets wat we moeilijk te pakken kunnen krijgen…

En zo begint het grote avontuur wat de miniheksen meemaken in het bos. Ze kunnen van alles toveren en toch vervelen de heksjes zich. De duimdwergen, die zo heten omdat ze een grote duim als neus hebben, willen de heksen wel helpen tegen de verveling, met alle gevolgen van dien.

Miniheksen is een grappig geïllustreerd boek, dat je hartstikke leuk kunt voorlezen. Al kan ik me voorstellen dat het voor kinderen ook heel spannend kan zijn. Riphagen en Westera weten de spanning met humor te combineren waardoor Miniheksen een hartstikke leuk boek is voor kinderen. En stiekem ook voor de wat oudere kinderen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

40

ISBN

9789026134500

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.