Jeugd Moon Oktober 2009

Mila, koningin van de zeven zeeën

Citaat

Dit soort boeken heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn jeugd steeds meer en meer ben gaan lezen. Een dikke pluim voor Van den Berg, en bedankt voor een meer dan prachtig jeugdboek.

Wanneer het schip dat Mila en haar familie naar Ceylon moet brengen in een hevige storm terechtkomt, slaat Mila overboord. Ze wordt wakker op een onbewoond eiland, zonder haar familie. Vanaf dat moment is ze aan haar lot overgelaten en moet ze zorgen dat ze in leven blijft. Geen luxe diners meer, nooit meer paardrijden op het landgoed van haar vader en nooit meer de warme armen van Doushka, haar kindermeisje, om zich heen. Na een paar dagen ziet ze een jongen op het strand lopen. De jongen verteld haar dat hij op het schip De Zwarte Dame woont en neemt haar mee naar de rest van de bemanning. Maar wanneer blijkt dat de bemanning van De Zwarte Dame een piratenbende is en kapitein Branko Mila aanziet voor een jongen, begint haar avontuur pas echt… 

Wat is dit een leuk kinderboek. Van den Berg schrijft in een enorm leuke, open en gemakkelijk leesbare stijl, over een avontuur waar menig kind van zal smullen. Mila is neer gezet als een stoer, maar toch ook heel kwetsbaar meisje. Maar dat zal je alleen maar opvallen als je een volwassene bent. Als kind zal je dat allemaal niets kunnen schelen: ze zullen alleen maar een meisje zien dat slim, stoer en moedig een ongelofelijk avontuur beleefd. Van den Berg neemt ze mee over de hele wereld, wel in een andere tijd, maar dat geeft juist een beetje een Dickens/Harry Potter gevoel aan dit spannende verhaaltje. Natuurlijk is het niet super gedetailleerd want dan zou het ook over de ontberingen uit die tijd gaan, maar daarom is het ook een avonturenboek en geen geschiedenisboek. Maar al met al heeft Van den Berg een goede indruk van die tijd weergegeven. 

Heel aantrekkelijk, zelfs voor mij als volwassene, om dit boek in één keer uit te lezen. Dit soort boeken heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn jeugd steeds meer en meer ben gaan lezen. Een dikke pluim voor Van den Berg, en bedankt voor een meer dan prachtig jeugdboek.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789048802869

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.