Waargebeurd Arena Mei 2007

Mijn reizen

Citaat

Na het lezen van dit boek is het onmogelijk om je ogen te sluiten voor de verschrikkingen die nog steeds iedere dag plaatsvinden. De vluchtelingen zijn zo sterk dat zij allen bewonderenswaardig zijn.

In 2001 speelde Angelina Jolie de hoofdrol in de film Lara Croft: Tomb Raider. Enkele scenes werden opgenomen in het door landmijnen bezaaide Cambodja en Jolie werd diep getroffen door het leed in dit land. Ze besloot ambassadrice te worden van de organisatie UNHCR. Voor deze organisatie reisde zij naar onder meer Sierra Leone, Tanzania, Pakistan, Cambodja en Ecuador, om vluchtelingen te helpen die het slachtoffer zijn geworden van oorlog en geweld. In Mijn reizen doet Jolie verslag van deze bezoeken. 

Een vluchteling vertelde tegen Jolie: ‘U bent de boodschapper tussen degenen die niets hebben en degenen die veel hebben, dat is een mooie gedachte.’ Het is een ongelooflijk inspirerend en ontzettend triest verhaal wat Jolie in Mijn reizen vertelt. Iedereen weet dat er veel ellende, armoede en oorlog is in de wereld, maar Jolie neemt je zo mee in haar verhaal dat je het leest met waterige ogen. Het is gewoon niet te bevatten wat er anno 2007 nog gebeurt dat tegen alle rechten van de mens indruist. 

Ik was me niet bewust van alle zaken die Jolie aankaart in haar debuut. Zo worden er dagelijks tientallen mensen vermoord in Colombia. Van veel burgers werden in de oorlog in Sierra Leone lichaamsdelen geamputeerd, soms werden de familieleden bedreigd en moesten ze bij de eigen familie lichaamsdelen amputeren. 
Een jongen met kapotte rug, een meisje die haar hele familie vermoord ziet worden en wordt opgevangen door het UNHCR en haar enige broertje dat ze nog heeft dat het waarschijnlijk niet zal overleven. Al deze verhalen zijn van mensen zoals jij en ik, alleen zijn hun niet bevoorrecht om in Nederland te wonen en te leven. Deze mensen leven om te overleven, elke dag is er een.

Na het lezen van dit boek is het onmogelijk om je ogen te sluiten voor de verschrikkingen die nog steeds iedere dag plaatsvinden. De vluchtelingen zijn zo sterk dat zij allen bewonderenswaardig zijn. 
Ik heb veel respect voor Jolie die in de gevaarlijkste landen de vluchtelingen wilt helpen en dit doet met gevaar voor haar eigen leven. Ontzettend goed van haar om haar verhaal op zo’n manier te vertellen en aandacht te vragen voor de problematiek in deze wereld.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

222

ISBN

9789069748726

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.