Literatuur & Romans De Geus Maart 2011

Mijn leven op Bird Cloud Ranch

Citaat

Als lezer raak je op de een of andere manier niet erg geboeid door het verhaal. Het blijkt een opsomming van alle tegenslagen die Annie krijgt tijdens de bouw, welke telkens in een andere uitgebreide vorm worden beschreven.

Annie Proulx heeft iets met de grond waarop ze staat, het stuk land dat ze bewoont. Ze schreef memoires over haar Wyoming vanuit haar bijzondere gevoel voor plaats. Het Wyoming waar ook haar twee cowboys van Brokeback Mountain hun liefde voor elkaar ontdekten. Proulx vertelt in dit boek genereus over haar vele omzwervingen en persoonlijke avonturen. Deels autobiografie en deels geschiedenis biedt Mijn leven op Bird Cloud Ranch het verhaal van Proulx Wyoming en huis, compleet met zwart-wit schetsen van eigen hand.

Een boek met veel Amerikaanse geschiedenis, ecologie en de perikelen rondom het bouwen van Annies huis. Als lezer raak je op de een of andere manier niet erg geboeid door het verhaal. Het blijkt een opsomming van alle tegenslagen die Annie krijgt tijdens de bouw, welke telkens in een andere uitgebreide vorm worden beschreven. Sommige zullen dit boek geweldig vinden. Het boek moet je kennelijk liggen, mij in ieder geval niet.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

281

ISBN

9789044518184

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.