Waargebeurd Arena Juni 2009

Mijn leven in de hel

Citaat

Dit boek is het lezen waard. Het zet je stil bij het feit dat er in Amsterdam in de rosse buurt, veel duistere zaken gebeuren en dat er prostituees achter de ramen zitten die het slachtoffer zijn geworden van vrouwenhandel

Een gewoon Engels meisje wordt gedwongen als prostituee te werken op de Amsterdamse Wallen”, zo kopt de voorkant van het boek. Het gaat over een jonge vrouw die slachtoffer wordt van een vrouwenhandelaar. 

Sarah heeft een dramatische opvoeding gehad waarin ze door haar vader wordt misbruikt en later ook vanaf haar dertiende in een kindertehuis. Nadat ze haar diploma gehaald heeft voor kleuterjuf ziet ze een advertentie in de krant voor kleuterleidster in een kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel op zoek naar avontuur, solliciteert en wordt aangenomen. Eenmaal op Schiphol aangekomen blijkt het niet te gaan om deze baan, maar wordt ze onder bedreiging gedwongen te werken als prostituee op de Wallen. Een nachtmerrie begint… er is geen ontsnapping meer mogelijk. Sarah ondergaat vernederende ervaringen en ziet gruwelijke taferelen,zoals een andere prostituee,die voor haar ogen wordt doodgeschoten omdat zij te weinig geld opbrengt voor haar pooier.

Sarah Forsyth schrijft dit verhaal onder pseudoniem. Stel jezelf eens voor; dat je solliciteert naar een heel normale baan in het buitenland en dan blijkt het te gaan om vrouwenhandel…! Toch gebeurt het, en Sarah laat dat zien met haar verhaal. Ze merkt dat in Amsterdam eigenlijk alles gedoogd wordt en dat ze zelfs geen politieagent kan vertrouwen,want die hebben vaak weer een soort dealtje gesloten met de ‘bazen’ in de rosse buurt. Ook schrijft ze over de vele toeristen die langs de ramen lopen en waarmee ze erg moeite heeft, omdat die mensen denken dat ze ervoor heeft gekozen om achter de ramen te zitten. Ze zou dan willen uitroepen dat ze is ontvoerd en ‘gevangen’ gehouden wordt! Ook wordt haar gedwongen drugs te gebruiken en deze drugs helpt haar wel om alle vernederingen met de mannen te onder gaan.

Dit boek is het lezen waard. Het zet je stil bij het feit dat er in Amsterdam in de rosse buurt, veel duistere zaken gebeuren en dat er prostituees achter de ramen zitten die het slachtoffer zijn geworden van vrouwenhandel en die als ze te weinig opbrengen voor hun baas, bedreigd worden met de dood.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

223

ISBN

9789089900975

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.