Thriller & Spanning Ambo | Anthos Maart 2009

Mijn laatste bekentenis

Citaat

Naarmate het verhaal vordert wordt het wel spannender en het plot stelt verder niet teleur. De weg er naar toe had achter beter gekund.

Krissie Donald is gelukkig, heeft een goede baan als reclasseringsambtenaar en is vreselijk verliefd, maar door haar naïviteit en blinde toewijding raakt ze betrokken bij een moordzaak die alles in gevaar zal brengen – haar baan, haar relatie en haar leven.

Krissie is ervan overtuigd dat Jeremy, haar cliënt, onschuldig vastzit. Met haar hulp wordt de aanklacht tegen hem ingetrokken en wordt hij vrijgelaten. Krissies geluk is van korte duur als ze zich realiseert dat ze ongelijk had. Jeremy is schuldig. Hij heeft niet alleen zijn zusje en schoonmoeder vermoord, maar zal ook iedereen vermoorden die tussen hem en z’n meisje komt. Hij ziet Krissie als zijn nieuwe vriendin. En haar partner Chas staat in de weg.

Krissie is een wat chaotische persoonlijkheid maar staat wel sterk in haar schoenen. Ze vecht voor haar cliënten en dan met name voor Jeremy. Ze is overtuigd van zijn onschuld. Naarmate de tijd vordert en Krissie beseft dat ze ongelijk had, verandert ze van een zelfbewuste vrouw, in iemand die niet weet waar ze het zoeken moet. 

Het plot zit goed in elkaar en is aardig bedacht. Toch weet FitzGerald de lezer niet op het puntje van zijn stoel te laten zitten. Naarmate het verhaal vordert wordt het wel spannender en het plot stelt verder niet teleur. De weg er naar toe had achter beter gekund. Al wisselen familietaferelen en heftige bedreigingen elkaar af. Het boek had een stuk spannender kunnen zijn als de lezer in het ongewisse was gelaten over de schuld van Jeremy. Als de lezer vooraf niet geweten had dat Jeremy wel degelijk schuldig is, had ik wel op het puntje van mijn stoel gelezen. 

FitzGerald valt wel te prijzen voor het niet sparen van de hoofdpersonen. Chas komt er niet makkelijk vanaf, en de auteur weet dat tot in de gruwelijkste details uit de doeken te doen. Prima boek, maar niet spraakmakend.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

268

ISBN

9789041412904

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.