Thriller & Spanning Ambo | Anthos Juni 2011

In mijn dromen

Citaat

Van der Vlugt heeft de Marokkaanse cultuur mooi verweven in In mijn dromen. Het verhaal zet je aan het denken.

Rosalie heeft een kapperszaak in de Amsterdamse Pijp en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Ze gaan op vakantie naar Marrakech om hun relatie nieuw leven in te blazen maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer.
Weer in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. De politie neemt haar echter niet serieus als ze hen inlicht over haar vermoeden dat de vliegramp geen ongeluk was. Dan droomt Rosalie over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een druk bezocht evenement in Amsterdam. 
Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen, maar de politie wil niet naar haar luisteren. Ze beseft dat de tijd begint te dringen.

Rosalie staat er met haar dromen helemaal alleen voor. Vrienden en familie geloven haar niet echt en Rosalie voelt zich eenzaam. Jeroen is gestorven en wat liefde en begrip kan ze nu wel gebruiken. Gelukkig heeft ze door haar kapperszaak wel ondernemende vrienden bij wie ze terecht kan. Deze vrienden zijn Marokkaans en het is er allemaal niet makkelijker op geworden na 11 september.

Een mooie roman van Van der Vlugt. Spannend, ook met name de terroristische dreiging welke op dit moment een hot issue is over de hele wereld. Van der Vlugt heeft de Marokkaanse cultuur mooi verweven in In mijn dromen. Het verhaal zet je aan het denken.
Het plot is ietwat voorspelbaar en iets te mooi om waar te zijn, maar ach, het boek heet dan ook niets voor niets In mijn dromen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

267

ISBN

9789041416841

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.