Thriller & Spanning A.W. Bruna April 2014

In mijn bloed

Citaat

Hoofdpersoon Lana maakt een transformatie door welke het verhaal geen eer aandoet en totaal nutteloos is voor het boek.

Het leven van Lana Granger is een farce. Ze heeft zoveel leugens verteld over zichzelf dat ze amper nog weet wat de waarheid is. Ze gaat aan de slag als oppas van Luke, een moeilijk hanteerbaar jongetje dat weggestuurd is van verschillende scholen. Luke manipuleert alle mensen in zijn leven en niemand kan hem aan. Maar in Lana lijkt hij zijn gelijke te hebben gevonden-of zij de hare?
Dan verdwijnt Lana’s beste vriendin Beck spoorloos. Lana’s alibi klopt niet en de politie legt haar het vuur na aan de schenen. Lana gaat echter gewoon door met liegen, totdat blijkt dat iemand haar duistere geheimen kent en staat te popelen om ze aan het licht te brengen.
 
Lana is een meisje met een verleden. Met verschrikkelijke geheimen waarmee ze moet leren leven. Het leven lijkt haar eindelijk weer een beetje toe te lachen als het noodlot wederom toeslaat. Maar Lana laat zich niet zomaar klein krijgen. De ontwikkelingen rond de verdwijning van Beck doen Lana niet ineenkrimpen van angst, maar ze gaat op onderzoek uit met alle gevolgen van dien.
 
Unger kennen we allemaal als een auteur die niet terug deinst voor de verschrikkelijke psychologische kanten van de mens. Haar eerdere thrillers hebben dit ruimschoots bewezen.
Jammer dat het in In mijn bloed een beetje afgeraffeld aan doet. Hoofdpersoon Lana maakt een transformatie door welke het verhaal geen eer aandoet en totaal nutteloos is voor het verhaal.
Het plot is voorstelbaar en teleurstellend. Unger had het plot en de beweegredenen van de dader veel beter uit kunnen werken. Dit is echt een gemiste kans.
Toch weet Unger de lezer mee te slepen in de verschillende karakters en is de spanning van de bladzijden voelbaar. Een gemiste kans van Unger, maar niettemin een vermakelijke thriller niets meer en niets minder.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

336

ISBN

9789400503847

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld