Chicklit The House of Books Maart 2008

Metro Girl

Citaat

Natuurlijk zijn we van Evanovich gewend dat er sterke en stoere vrouwen aan bod komen in haar verhalen, maar Alex blijft natuurlijk een meisje en vraagt zich geregeld af hoe haar haar zit tijdens een gevecht en dat roze shirtje moet nodig in de was.

Alexandra Brown heeft het niet gemakkelijk in een grotendeels door mannen gedomineerde wereld. Een vrouwelijke automonteur met een voorkeur voor roze wordt sowieso met argwaan bekeken. Gelukkig is Alex niet op haar mondje gevallen en weet ze precies hoe ze met mannen om moet gaan. Maar of die eigenschappen haar helpen als ze de confrontatie aangaat met FBI agenten en huurmoordenaars uit Cuba en als ze bovendien nog een goudschat wil vinden? Want ze moet eerst haar broertje beschermen dat het zeiljacht van de bekende autocoureur Sam Hooker heeft gepikt. En dan is er nog Hooker zelf, die graag een relatie met haar wil beginnen, ware het niet dat moordenaars, rechercheurs en familie steeds opnieuw een streep door de rekening halen….

Evanovich is terug met een geweldig leuke nieuwe serie over een vrouwelijke automonteur, Alex. Alex is grappig, onhandig en een tikkeltje naïef, wat haar in de leukste en tegelijkertijd gevaarlijkste situaties brengt. Haar broertje is altijd diegene in de familie die voor problemen zorgt en dit keer is het niet anders. Zoals gewoonlijk is Alex degene die zijn troep achter zijn kont opruimt. Maar dit keer zijn het wel levensgevaarlijke criminelen die het op haar broertje gemunt hebben. Gelukkig krijgt Alex hulp van Sam, die zelf crosst in auto’s maar geen idee heeft hoe ze in elkaar zitten…

De actie spat van de bladzijden. Ook humor ontbreekt niet, zoals we van Evanovich gewend zijn. Grappig is dat Alex niet bang is voor huurmoordenaars, maar wel hoogtevrees heeft wat zorgt voor hele grappige momenten. Verder is Sam vaak de sjaak in het verhaal en is Alex altijd degene die hem moet redden. Natuurlijk zijn we van Evanovich gewend dat er sterke en stoere vrouwen aan bod komen in haar verhalen, maar Alex blijft natuurlijk een meisje en vraagt zich geregeld af hoe haar haar zit tijdens een gevecht en dat roze shirtje moet nodig in de was.

Hallelujah, een geweldig leuke grappige serie die voor afwisseling zorgt tijdens de Stephanie Plum verhalen door!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

288

ISBN

9789044320671

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.