Waargebeurd Forum September 2008

Met fluwelen pootjes

Citaat

Het boek is zeer geschikt voor dierenliefhebbers. Zo niet; dan kun je weinig met dit boek. Gewoon leuk om te lezen; niks meer en niks minder.

Hoeveel invloed kan een dier hebben? Hoeveel levens kan een kat veranderen? Hoe is het mogelijk dat een achtergelaten kitten een kleine bibliotheek in Iowa op stelten zet? Lees het verhaal van Dewey, de geliefde bibliotheekkat.

Het boek gaat over het katje Dewey die met nauwelijks acht weken oud werd gevonden in de inleverbak van de openbare bibliotheek van de plaats Spencer in het noorden van de Amerikaanse staat Iowa. Bibliotheekdirectrice Myron beschrijft de 18 jaren waarin Dewey als zeer populaire ‘gastheer’ optrad. De kat krijgt veel persberichten en wordt letterlijk in de hele wereld een beroemdheid. In het begin was het niet eens duidelijk dat het verhaal echt is gebeurd; het leek een roman te zijn over een kat. Wie kan er tenslotte nou een boek volschrijven over een kat? Maar niks is minder waar; het boek leest vlot weg, mede doordat het ook over de plaats en streek gaat. Mooie beschrijving over het graan, de wegen en de dagelijkse structuur. De foto’’s zijn leuk; maken het allemaal wat realistischer. 

Het boek is zeer geschikt voor dierenliefhebbers. Zo niet; dan kun je weinig met dit boek. Gewoon leuk om te lezen; niks meer en niks minder.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

269

ISBN

9789049200060

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld