Bundels, Columns, Strips De Harmonie September 2007

Meccano – De ruwe gids

Citaat

Ik ben zeker van plan om eerdere delen van Meccano te lezen, vanwege de vermakelijke kant van het verhaal. Voor diegene die de eerste drie delen al in bezit hebben is het gewoon simpel, vul de reeks aan met het slotboek!

De Ruwe Gids is het vierde en tevens laatste deel van de Meccano-serie, getekend door Hanco Kolk. Het eerste deel verscheen ruim vijftien jaar geleden. 

Meccano speelt zich af in het gelijknamige idyllische vorstendommetje aan de Middellandse Zee. Het leven wordt er beheerst door hebzucht, hedonisme en opportunisme. Hanco Kolk vertelt een verhaal over vijf personages die op onverwachte wijze met elkaar in contact komen. Zij vinden de perfecte liefde en hebben er letterlijk alles voor over om die te behouden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eerder gehoord had van deze serie. Zonder voorgeschiedenis begon ik met het lezen van dit boek. Bij aanvang van het boek krijgt de lezer een korte schets van de stad en al zijn bezienswaardigheden. Dit vormt een goede inleiding tot het eigenlijke verhaal en uiteraard is het verhaal zo beter te begrijpen. 

In het verhaal draait het om Miss Meccano, een lekker overdreven chaotische vrouw, die na een wielerronde in verwachting raakt. Haar dochter Céline is haar pareltje en ze stelt alles in de waagschaal om haar dochter gelukkig te maken. Natuurlijk moet zij de ideale man vinden voor haar dochter, een man die Céline beschermt. De manier waarop Miss Meccano te werk gaat is heerlijk overdreven. Vervolgens wordt het verhaal door het perspectief van drie personen verteld. 

Zowel het begin als einde van het boek zijn de sterkere punten. Vooral beschrijvingen van de stad Meccano werken erg op de lachspier. Het werkelijke verhaal is wel vermakelijk gemaakt maar topt niet aan de humor van de begin- en slotfase. Ook ben ik er zelf niet echt van gecharmeerd dat eenzelfde verhaal vanuit drie perspectieven uit de doeken wordt gedaan. 

Ik ben zeker van plan om eerdere delen van Meccano te lezen, vanwege de vermakelijke kant van het verhaal. Voor diegene die de eerste drie delen al in bezit hebben is het gewoon simpel, vul de reeks aan met het slotboek!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

160

ISBN

9789061698289

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld