Mary Berry’s bakbijbel is een klassieker onder de bakboeken. Met ruim 250 recepten, van de klassieke Victoria Sponge, de ultieme chocoladecake en de hazelnootmeringuetaart tot muffins, scones en brood, is dit een van de meest volledige bakboeken ooit.
Naast het lezen van boeken is het bakken van taarten ook een grote hobby van mij. Helemaal met drie mannen in huis die dol zijn op eten is het bakken van taarten een groot genot. Het lezen van dit prachtige boek voelde dan ook echt als een cadeautje.
Prachtige lay-out, alles is duidelijk en overzichtelijk. Alle hoofdingrediënten worden per stuk uitgelegd. Dat was maar goed ook, ik had namelijk nog nooit gehoord van parelsuiker. Of wat is het verschil tussen suiker, fijne tafelsuiker en kristalsuiker? Of wijnsteenzuur?? Het is me nu helemaal duidelijk. Ook fijn om te weten waar het van gemaakt is zodat je eventueel een vervangend ingrediënt kunt gebruiken mocht het niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn. De baktips vond ik ook erg handig, veel tips waren mij gelukkig al wel bekend, maar toch zaten er wel weer een aantal eye-openers tussen.
De recepten zijn duidelijk per onderdeel uitgelegd en ondersteund door prachtige foto’s om bij te watertanden (al hadden het wat mij betreft nog veel meer foto’s mogen zijn). En dan de geweldige namen van de recepten! Cake die naar meer smaakt, Dodelijke chocoladetaart, Devils food cake. Als je nu geen zin krijgt om de taarten te gaan bakken! Ik kan in elk geval bijna niet wachten om aan de slag te gaan!
Plaats een reactie