Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Augustus 2016

Mangelvrouw

Citaat

Ondanks de verrassende plot is er een ding wat voor mij het verhaal niet ten goede komt en dat is de geloofwaardigheid als het gaat om het (succesvolle) bedrijf van Lucas.

Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden. Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette. Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruik als huishoudster. Samen met Monica – die de verpleging van Lucas op zich neemt – maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man…

Na het lezen van Mannenjacht besloot ik alsnog snel het thrillerdebuut van Marion van de Coolwijk te gaan lezen. Ook nu valt meteen de prettige schrijfstijl op en de toegankelijkheid van het verhaal. Ook in haar debuut kiest de auteur voor korte hoofdstukken waar ze de lezer aan het boek gekluisterd weet te houden. Dit maakt dat je door het boek heen vliegt.

In het boek volgen we Bette, haar man Lucas en verpleegster Monica. Lucas wordt neergezet als ware tiran die alles bepaald voor zijn vrouw. Nadat hij een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis komt te liggen, komt Bette haar oud schoolgenoot Monica tegen. Monica heeft een waar trauma omdat zij vroeger gepest werd, ook door Bette. Bette heeft dit niet zo ervaren en denkt er met een paar excuses wel te zijn. De lezer weet wel beter…
Niet veel later ontwikkelen Bette en Monica een liefdesrelatie, de lezer weet al snel dat Monica dubbele motieven heeft. Hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit geeft de auteur niet snel weg.

Pas in de plot wordt er op alle vragen een antwoord gegeven. Hier komt duidelijk de creativiteit van de auteur naar voren. Ze weet nog behoorlijk onverwachte wendingen aan het verhaal toe te voegen en sommige stukken moet ik zelfs twee keer lezen om het goed te begrijpen. Ondanks de verrassende plot is er een ding wat voor mij het verhaal niet ten goede komt en dat is de geloofwaardigheid als het gaat om het (succesvolle) bedrijf van Lucas. Zonder teveel te verklappen blijft het motief waarom hij hier zo makkelijk mee omgaat erg onderbelicht en dat is een gemiste kans.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

320

ISBN

9789045210179

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.