Literatuur & Romans Podium Februari 2012

Magnus

Citaat

Magnus is niet alledaags, maar Lubach zijn romans zijn altijd intrigerend. Niet altijd even logisch maar daarom niet minder spectaculair.

Wanneer Merlijn Kaiser hoort dat er in een Zweeds pretpark vreemde uitgaven worden gedaan met zijn creditcard, besluit hij op onderzoek uit te gaan. In Amsterdam voelt hij zich al een tijdje niet meer thuis: zijn hart is gebroken sinds zijn grote liefde Caro hem verliet. Tijdens zijn roadtrip door Zweden doet Merlijn een bizarre ontdekking.

Magnus is een enigszins bizarre roadtrip door Zweden. Bizar, maar daarom niet minder interessant. Hoofdpersoon van het verhaal is Merlijn. Het verhaal begint in Nederland, Merlijn denkt mee weemoed terug aan zijn tijd met zijn grote liefde Caro. Kort daarvoor heeft ze het uitgemaakt. De vrienden van Merlijn zien hem nog maar zelden en als ze hem al zien loopt dit vaak niet prettig af. Wanneer Merlijn meermaals wordt gebeld door de creditcardmaatschappij dat er uitgaven zijn gedaan in Zweden, besluit hij zijn tas te pakken en op onderzoek uit te gaan. Wat enkele dagen Zweden had moeten worden, wordt al snel enkele weken en uiteindelijk maanden.

Gedurende deze periode volgt de lezer Merlijn. Niet alleen zijn gebeurtenissen in Zweden, maar tevens zijn geschiedenis met Caro. Enige melancholie schroomt Lubach hier niet. Toch bevat het verhaal ook de nodige humor, mede wegens enkele absurde wendingen. 

Magnus is niet alledaags, maar Lubach zijn romans zijn altijd intrigerend. Niet altijd even logisch maar daarom niet minder spectaculair.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

319

ISBN

9789057595240

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.