Waargebeurd TM Trademark April 2009

Maddie, de waarheid achter de leugen

Wie heeft de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann in 2007 in Portugal, niet gevolgd? Bijna twee jaar na het gebeuren, komt de Portugese hoofdinspecteur Gonçalo Amaral, met zijn verhaal over deze geruchtmakende zaak.

Madeleine Beth McCann is de zus van de 2-jarige tweeling, Amelie en Sean en de dochter van Gerald McCann en Kate Healy, zij zijn beide arts en gaan geregeld met bevriende echtparen op vakantie. Zo ook deze keer naar de Algarve, in Portugal. Zij verblijven daar in het resort Ocean Club in Vila da Luz. Een groot deel van de dagen gaan de kinderen naar een crèche, terwijl de ouders naar het strand gaan, eten of tennissen.

’s Avonds als Gerald en Kate met hun vrienden uit eten gaan in het nabijgelegen restaurant Tapas, laten ze de kinderen al slapend, in het appartementencomplex achter. Wel gaan ze om het halfuur even checken of het goed gaat. Op donderdagavond 3 mei gaat Kate weer bij ze kijken en ontdekt dat Madeleine is verdwenen…

Gonçalo Amaral begint direct met het onderzoek naar haar verdwijning en stuit op veel tegenstrijdigheden in deze zaak.. wie zijn Gerald en Kate en weten hun vrienden wat er die avond is gebeurd? Waarom zijn er zoveel tegenstellingen in hun verklaringen…Hij is vastbesloten de waarheid te achterhalen.

Op de achterkant van dit boek staat in tamelijk grote letters, dat er in Portugal al meer dan 150.00 exemplaren zijn verkocht. Dat wekt wel mijn nieuwsgierigheid om dit persoonlijke verhaal te gaan lezen. Het eerste hoofdstuk begint met het leven van Gonçalo Amaral, negen maanden na Maddie’s vermissing, met daarin nog een klein stukje over de geschiedenis van de Algarve beschreven. Het verhaal pakt me niet meteen, want eigenlijk wil ik direct toe, naar wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn, op die vakantie met Madeleine. Maar vanaf hoofdstuk 2 kan ik het boek dan ook bijna niet meer wegleggen. Al meedenkend met de schrijver gaat het door je hoofd…Waar is de kleine onschuldige Maddie? En wie weet wat er echt is gebeurd…?

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

255

ISBN

9789049900946

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.