Thriller & Spanning De Boekerij Februari 2010

Machteloos

Citaat

Daar ligt dan ook een klein beetje het euvel: het is allemaal alleen maar ‘redelijk’, beslist geen uitschieter.

Onderweg naar een klant stopt artsenbezoeker Tosca nog even bij een benzinestation. Als ze verder wil rijden stapt er een wildvreemde man bij haar in de auto die een pistool op haar richt. Tosca’s dag, die zo normaal begon, verandert in een ongenadige nachtmerrie. Een paar dagen naar haar ontvoering wordt Tosca door de politie opgepakt voor een moordaanslag en wordt ze aangezien voor een gewelddadige activiste die geen middel schuwt om haar gelijk te krijgen. 

Wat is er met haar gebeurd in de dagen daarvoor? Heeft haar ontvoerder haar werkelijk zover gekregen een wanhoopsdaad te verrichten? Terwijl de politie Tosca’s motieven probeert te achterhalen, komen ze op het spoor van een desperaat persoon die tot alles in staat is om zijn verhaal wereldkundig te maken. 

Dit verhaal speelt zich af in Nederland en maakt het daarom leuk en aantrekkelijk om te volgen. De schrijfstijl is gemakkelijk te noemen en dat is natuurlijk ook niet verkeerd. Het verhaal op zich is redelijk spannend maar had wat mij betreft iets meer vaart mogen hebben. 

Ook de karakters in dit boek zijn allemaal redelijk uitgewerkt. Maar daar ligt dan ook een klein beetje het euvel: het is allemaal alleen maar ‘redelijk’, beslist geen uitschieter. 

Er zijn boeken die beter zijn en een flink aantal boeken die beslist slechter zullen zijn. Ik vind dit boek een goede middenmoter. Het kan zijn dat ik gewoonweg te veel thrillers heb gelezen waardoor dit boek me iets tegenviel, maar ik moet toegeven, het is leuk verzonnen, lekker Nederlands, makkelijk te lezen en toch wel aardig onderhoudend.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789022552582

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.