Bundels, Columns, Strips Meulenhoff April 2013

Lust

Citaat

De columns zijn schaamteloos eerlijk. Renske vertelt wat iedereen wil weten maar niemand durft te vragen. En dat is verrassend en verfrissend.

Renske de Greef houdt van Disney, bier, aandacht en seks. Over dat laatste schreef ze een jaar lang de columns Lust voor het online jongerenmagazine Spunk. De columns geven een beeld van het seksuele leven van een meisje van negentien. Geen alleswetende seksgoeroe, maar een meisje dat door het leven struikelt en de zaken – maar vooral zichzelf – niet al te serieus neemt.

Nooit eerder had ik een column van Renske gelezen. Toch was ik altijd benieuwd naar haar  bundel Lust. Toen ik het boek tegenkwam op een markt besloot ik het te kopen. Nog diezelfde dag ben ik begonnen in de bundelcolumn en helaas was het diezelfde dag al uit.

Lust is vooral schaamteloos eerlijk. Renske verteld over haar seksuele belevenissen en dat zijn er nogal wat. Ik verbaas mij er enigszins over wat zij op haar jonge leeftijd allemaal al heeft meegemaakt. Dit varieert van lieflijke seks met haar vriend, tot een trio, orgie, meerdere onenightstands en een seksueel avontuur in Thailand. Bizar wat zij op haar jonge leeftijd allemaal al gezien heeft. Bizar maar ook intrigerend. Ik moet er niet aan denken om dit allemaal te hebben meegemaakt, maar vermakelijk en interessant om te lezen is het allemaal wel.

De schrijfstijl van Renske is vlot en ze schrijft bondig. In slechts enkele zinnen weet zij tot de kern te komen. De columns zijn schaamteloos eerlijk. Renske vertelt wat iedereen wil weten maar niemand durft te vragen. En dat is verrassend en verfrissend.

Na het boek blijf ik mij echter wel afvragen of Renske niet bijna alles al heeft gezien en gedaan… Wat er voor haar nog te ontdekken over blijft. En ergens hoop ik toch dat, als ik ooit een dochter krijg, ze iets minder vooruitstrevend is op dit gebied…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789038897691

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.