Chicklit VCL/West-Friesland November 2008

Liever niet verliefd

Citaat

Als Verwoert het in haar volgende verhalen wat meer volwassen aanpakt en de vaart erin weet te houden, dan verwacht ik zeker dat zij chicklit op hoog niveau af kan leveren!

Anne is verliefd! En niet op een klasgenoot of buurjongen, nee, op Bram, de baas van haar zaterdagbaantje! En ja, het is wederzijds. Haar vriendinnen verklaren haar voor gek, want hij is toch veel te oud, maar Anne gaat er helemaal voor. Hij Bram is de leukst, liefste, mooiste, beste en de ware, voor altijd. Voor altijd? O ja? Niet als Annes vriendinnen het voor het zeggen hebben. In een laatste poging Anne tot rede te brengen slepen ze haar mee naar het mooie Parijs. Kunnen zij Anne ervan overtuigen dat haar Bram toch niet zo leuk, lief en aardig is als ze denkt? Komen er scheurtjes in de relatie van Bram en Anne?

Een nieuwe chicklit schrijfster van Nederlandse bodem is opgestaan in de gedaante van Verwoert. Ze debuteert met Liever niet verliefd. Het verhaal gaat over Anne die verliefd wordt op haar oudere baas Bram van negenendertig jaar. Het uitgangspunt van het verhaal is leuk en beloofd veel. Verwoert gaat goed van start en het boek leest lekker weg. Het is alleen jammer dat het boek vrij kinderlijk is geschreven. Naarmate het verhaal vordert wordt er tevens weinig aan het verhaal toegevoegd. Anne blijft maar twijfelen over Bram en het verhaal herhalen tegen alle vriendinnen die ze heeft, gevolgd door uiteindelijk haar ouders. Op een gegeven moment wordt het verhaal zo vaak herhaald en dat Anne erg zeurderig overkomt en het op een gegeven moment zelfs vervelend wordt. Hopelijk weet Verwoert in haar tweede boek wat meer afwisselende elementen toe te voegen. Ook mogen de personages zich gaandeweg het verhaal vordert wel wat meer ontwikkelen. 

Als Verwoert het in haar volgende verhalen wat meer volwassen aanpakt en de vaart erin weet te houden, dan verwacht ik zeker dat zij chicklit op hoog niveau af kan leveren!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

221

ISBN

9789059773981

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.