Bundels, Columns, Strips Ambo | Anthos Januari 2008

Lieve Koningin

Citaat

Keuls heeft er goed aan gedaan ook de minder fraaie kanten van het koningshuis op papier te zetten. Soms is zij wel erg direct, maar gezien de vele complimenten die de koningin ontvangt in het boek, kan die directheid geen kwaad.

Koningin Beatrix vierde op 31 januari 2008 haar zeventigste verjaardag. Speciaal voor de gelegenheid bundelde Keuls haar in de Haagsche Courant gepubliceerde brieven in deze editie. Dit boek bevat ook nieuwe, niet eerder gepubliceerde brieven waarin Keuls de koningin – als grootmoeder onder elkaar – adviezen geeft over het leven. 

De brieven van Keuls gericht aan de koningin gaan voornamelijk over de kleinkinderen. Beide dames zijn oma en kunnen daar dus over mee praten. Hoewel Keuls het onderwerp kleinkinderen vaak realistisch en humorvol weet neer te zetten, gaat het onderwerp de lezer toch een keer tegen staan. Niet weer een brief over de kleinkinderen… Wat meer afwisseling qua onderwerpen had dan ook geen kwaad gekund. Maar gelukkig komen ook onderwerpen als de dood van zowel prins Claus als prins Bernhard aan bod.

Keuls heeft er goed aan gedaan ook de minder fraaie kanten van het koningshuis op papier te zetten. Soms is zij wel erg direct, maar gezien de vele complimenten die de koningin ontvangt in het boek, kan die directheid geen kwaad. Het maakt de brieven realistischer, ook de koninklijke familie heeft minder mooie kanten. Verder zit er vaak een warme ondertoon in de brieven van Keuls. Ze heeft absoluut geen kwade bedoelingen. De moederlijke adviezen komen vooral lief en goed bedoeld over. 

Lieve Koningin is een leuk klein boekje dat zowel serieuze als humorvolle brieven bevat, allen gericht aan Hare Majesteit.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

107

ISBN

9789041412508

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.