Literatuur & Romans Archipel Oktober 2007

Liefde op het tweede gezicht

Citaat

Liefde op het tweede gezicht is een heerlijke feelgood roman zoals we gewend zijn van dit auteursduo. Iedereen die de boeken van het duo kent, weet natuurlijk hoe het boek zal eindigen….

Tijdens de kerst ingesneeuwd zitten met je familie is niet voor iedereen een pretje. De familie Thorne komt met kerst altijd bij elkaar in een huis op een van de idyllische eilandjes bij Cornwell. Die feestdagen komen ze altijd door met een hoop gedoe en gekibbel, en dat is dit jaar niet anders. Bovendien zijn er de nodige liefdesintriges om het allemaal nog ingewikkelder te maken. Maar dan barst de ergste sneeuwstorm los die Engeland in 250 jaar heeft meegemaakt. De temperatuur daalt, de wind jaagt om het huis, en er valt sneeuw. Heel veel sneeuw. In dit afgelegen oord doet de mobiele telefoon het sowieso al niet, dus de Thornes kunnen niets anders doen dan wachten tot het gaat dooien.

Kerst hoort gezellig en ontspannen te zijn, maar voor deze familie ziet dat er net even anders uit. Ze gaan samen gezellig met z’n allen in een huisje kerst doorbrengen, maar dat valt al snel in duigen wanneer het noodweer zich aandient. Opeens is de familie op elkaar aangewezen, en gaat dat wel goed? 

De lezer krijgt een kijkje in het leven van de verschillende personages en hun gezinnen. Ieder gezin heeft zo zijn eigen problemen. Liefdesperikelen, ruzies en familiedrama’s eisen hun tol, maar samen proberen ze er op hun eigen manier uit te komen. 
De sneeuwstorm brengt een stukje nostalgie mee in het verhaal, mede doordat de Engelse natuur zo mooi beschreven wordt.

Liefde op het tweede gezicht is een heerlijke feelgood roman zoals we gewend zijn van dit auteursduo. Iedereen die de boeken van het duo kent, weet natuurlijk hoe het boek zal eindigen…. En natuurlijk extra leuk om het boek te lezen tijdens de feestdagen, om het kerstgevoel er goed in te houden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

351

ISBN

9789063053161

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.