Overige Carrera November 2008

Lexicon der tatoeages

Citaat

Werkelijk een prachtig naslagwerk voor een ieder die geïnteresseerd is in de tatoeagekunst.

Een vuistdik, full colour geïllustreerd kunsthistorisch overzicht over de geschiedenis van de tatoeage. Vol met unieke afbeeldingen van tatoeages, rariteiten, artefacten en tekeningen die Schiffmacher tijdens zijn reizen verzameld heeft. Met dit encyclopedisch vormgegeven standaardwerk moet de tatoeagekunst voor eens en altijd als serieuze kunstvorm op de kaart gezet worden. Met begeleidende teksten van Henk Schiffmacher over historische gebeurtenissen, belangrijke sleutelfiguren en allerhande feitjes en weetjes met betrekking tot tatoeages.

Schiffmacher heeft een goed gevuld boek afgeleverd op zijn o zo bekende vakgebied. Was een tatoeage eerder voornamelijk weggelegd voor zeelui, tegenwoordig is het moeilijker om iemand zonder tatoeage te vinden dan met. Tatoeages zijn van alle dag, groot, klein, zwart, gekleurd, alleen een lijntje of helemaal ingekleurd. Wie anders dan de koning van de tatoeages kan een encyclopedie over dit onderwerp samenstellen? 

Werkelijk elke term dat ook maar iets met tatoeages te maken heeft komt in dit boek, op alfabetische volgorde, aan bod. Van fregatvogel tot inkt en van Jezus tot vaseline. Niet alleen termen, maar uiteraard ook vele foto’s en tekeningen ter illustratie. Uiteraard van allerhande tatoeages, maar ook het materiaal dat van vroeger tot nu gebruikt wordt om een tatoeage te zetten. Dat is wat dit boek zo interessant maakt, de ontwikkeling van de tatoeagekunst komt ruimschoots aan bod. Naast de geschiedenis komen het aanbrengen en wegwerken van tatoeages, betekenissen van een tattoo, de soorten tatoeages en vele andere feiten voorbij. Werkelijk een prachtig naslagwerk voor een ieder die geïnteresseerd is in de tatoeagekunst.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

467

ISBN

9789048801190

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.