Literatuur & Romans Truth And Dare April 2007

Leven na Hailey

Citaat

Leven na Hailey is een ontzettend ontroerend en verdrietig verhaal, maar ook met een flinke dosis humor, waardoor het weer gerelativeerd kan worden.

Doug Parker brengt zijn dag door met het gooien van stenen naar de wilde konijnen in zijn tuin en het treuren om zijn overleden vrouw die een jaar eerder overleed. Zijn familie vindt het tijd worden dat Doug weer iets met zijn leven gaat doen. Hij zou nu toch over de dood van Hailey heen moeten zijn. Maar zijn familie is zelf niet helemaal normaal. Zo speelt Doug’s vader buiten basketbal in zijn pyjama, volledig in de war na een herseninfarct. Zijn moeder is verslaafd aan pillen. Zijn tweelingzus is zwanger terwijl ze in scheiding ligt en zijn stiefzoon Russ verwerkt de dood van zijn moeder met drugsgebruik en het uitlokken van gevechten op het schoolplein. Doug heeft het gevoel dat zijn leven ook over is, sinds zijn vrouw haar leven verloor. 

Leven na Hailey is een ontzettend ontroerend en verdrietig verhaal, maar ook met een flinke dosis humor, waardoor het weer gerelativeerd kan worden. Elk persoon die een dierbare verloren heeft in het leven zal herkenbare dingen tegen komen. Dit maakt het verhaal extra bijzonder. Ook leef je leeft ontzettend mee met Doug. Hij is erg verdrietig maar zwelgt niet in zelfmedelijden. Er gebeuren nog zoveel andere rare, lieve en mooie dingen in zijn leven waardoor hij langzaam weer naar boven krabbelt en zich weer in het leven stort. 

Wat ik erg grappig vond is de rol van de konijnen in het leven van Doug. Dit komt ook terug op de voorkant van het boek, wat het toch wat luchtig houdt. Doug schrijft een column dat ‘Hoe praat je met een weduwnaar?’ heet. Deze column is leuk en eerlijk geschreven. Op een gegeven moment heeft Doug een gesprek met zijn moeder waarin zij vertelt dat zij elke dag haar man verliest, de ene keer heeft haar man heldere momenten en de volgende keer is hij totaal verward. Waardoor zij elke keer een soort afscheid moet nemen van hem. Dit is heel mooi en ontroerend beschreven. 

Leven na Hailey is vooral een eerlijk, verrassend en mooi boek!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789049999322

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.