Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2009

Level 26

Citaat

Voor het boek Level 26 heb je minimaal beschikking tot het internet nodig. Aan de hand van codes in het boek, kijk je vervolgens het bijbehorende fragment. Dit is een leuke toevoeging maar beperkt het boek wel als je deze op vakantie wilt lezen

Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieën, beginnend bij Level 1 met de naïeve opportunist, tot de best georganiseerde seriemoordenaar op Level 25. Er is echter één killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt: Sqweegel. Sqweegel is in zijn eentje Level 26. Hij is eng, doodeng.

Sqweegel heeft in 23 jaar meer dan 50 mensen in 6 landen vermoord. Een geheime FBI-eenheid is belast met de taak hem op te sporen én te voorkomen dat de media erover berichten. De enige die hem ooit bijna te pakken heeft gekregen is teamleider Steve Dark, maar Dark heeft ontslag genomen. Na wat zijn gezin is aangedaan, neemt niemand hem dat kwalijk. Als Sqweegel na twee jaar weer van zich laat horen, kan de eenheid het niet zo gemakkelijk meer stilhouden. Het slachtoffer heeft connecties met het Witte Huis. Er worden resultaten geëist, resultaten die het team nooit zal behalen zonder Steve Dark. Hij is de enige hoop die ze hebben.

Voor het boek Level 26 heb je minimaal beschikking tot het internet nodig. Het is namelijk nodig om tussentijds het lezen, achter de computer te duiken. Aan de hand van codes in het boek, kijk je vervolgens het bijbehorende fragment. Dit is een leuke toevoeging maar beperkt het boek wel als je deze op vakantie wilt lezen. Je kunt moeilijk overal over internet beschikken. 

Moorden worden zoals in CSI-series tot het detail besproken. Dit betekent dat je bijzondere gruwelijkheden tegenkomt, enigszins in de richting van boeken van Mo Hayder. Dit geeft je als lezer wel aanwijzingen en in combinatie met de filmfragmenten gaat het een eigen beleving en dader vormen. Het slot mag ook enigszins verrassend worden genoemd.

Minpunten kent het boek helaas ook, graag had ik meer verdieping gezien in de hoofdpersoon van het boek, namelijk de seriemoordenaar. Uit welke naam handelt de seriemoordenaar en hoe heeft hij deze hoge capaciteiten (namelijk moordenaarsniveau 26) ontwikkeld.

Het boek is wel heel erg leuk en kent de gruwelijkheden in de diverse moorden die aan bod komen, welke je ook terugziet in CSI televisie series.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

427

ISBN

9789024531134

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.