Thriller & Spanning De Boekerij Mei 2010

Letter voor letter

Citaat

Het einde is zenuwslopend en zeker niet weggelegd voor mensen met een zwakke maag.

Frank Fons, een Deense schrijver van bestsellers, brengt zijn dagen door in een afgelegen huisje in het noorden van Sealand, in afwachting van het verschijnen van zijn nieuwe boek. Op een ochtend wordt hij gebeld door een politieagent. Die vertelt hem dat het stoffelijk overschot van een jonge vrouw is gevonden. Het blijkt dat iemand de moord uit Franks boek tot in detail heeft uitgevoerd. Hij raakt betrokken bij het moordonderzoek en staat al snel voor de angstaanjagende uitdaging de confrontatie aan te gaan met de moordenaar.

Letter voor letter begint als een aardige thriller. Birkegaard stelt de hoofdpersoon voor en al gauw heb je een redelijk beeld van wie hij is. Dan komen de moorden om de hoek kijken. 

Enigszins onbegrijpbaar is de onverschilligheid waarmee de hoofdpersoon soms op de gebeurtenissen reageert. Ondanks dat hij een auteur is van gruwelijke thrillers komt dit wat onrealistisch over. Het einde is zenuwslopend en zeker niet weggelegd voor mensen met een zwakke maag. Wat mij betreft iets te veel detail dat weinig toevoegt aan het verhaal.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789022553756

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.