Chicklit Mistral Maart 2011

Lentekriebels

Citaat

Lentekriebels is een heerlijk chicklitverhaal dat alles clichés volgt. Houd je van dit soort boeken? Dan kun je het blindelings aanschaffen voor dat dagje naar het strand of in het zonnetje in de achtertuin!

Lou zit vast in een verstikkend huwelijk. Ze spreekt haar beste vriendin niet meer, negeert de avontuurtjes van haar man en zet elke avond het eten op tafel. Zelfs haar verlangen naar een kind is ondergesneeuwd. Maar als ze op een dag een artikel leest over het opruimen van je huis en je leven, beseft ze dat het tijd wordt voor een voorjaarsschoonmaak. Daarin krijgt ze hulp van Tom Broom, de plaatselijke verhuurder van afvalcontainers, die haar lentekriebels bezorgt… 

Lentekriebels is een ontzettend voorspelbaar, maar daarom niet minder leuk chicklit boek. Al na de introductie van de karakters en het lezen van de achterflap weet de lezer hoe het verhaal zal eindigen, al heb je dan nog ruim 300 bladzijden te gaan. Lentekriebels is een echt romantisch chicklitverhaal en voldoet op dat front aan alle eisen en verwachtingen. Johnson is er goed in geslaagd humor met drama te combineren en weet het verhaal luchtig te houden ondanks alle ellende die Lou doormaakt.

Enig minpunt aan het boek is het karakter van de man van Lou, Phil. Hij is af en toe zo onnozel dat het voor de lezer lastig is voor te stellen dat zulke mannen echt bestaan. Gedurende het verhaal ga je je steeds meer aan hem ergeren. Misschien is het ook wel juist knap van Johnson dat het haar gelukt is om Phil als hork neer te zetten. 

Lentekriebels is een heerlijk chicklitverhaal dat alles clichés volgt. Houd je van dit soort boeken? Dan kun je het blindelings aanschaffen voor dat dagje naar het strand of in het zonnetje in de achtertuin!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

380

ISBN

9789049951689

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.