Chicklit De Kern Juli 2007

Leermoment

Citaat

Leermoment is een boek op volle snelheid zonder dat het ergens onpersoonlijk wordt. Je leeft mee met de hoofdpersonen en hun gevoelens komen tevens ruim aan bod.

De ouders van Jennifer zijn gescheiden. Met haar vader George heeft ze al vijftien jaar geen contact. Hij staat aan het hoofd van Bell, een multinational in de consultancy. Het bedrijf van haar moeder Harriet staat daar lijnrecht tegenover: zij leidt een links milieuadviesbureau. Jennifer gaat tijdelijk aan de slag bij haar moeders firma. Harriet verdenkt George van zwendelpraktijken en stelt voor dat Jennifer undercover gaat bij George’s bedrijf door zich in te schrijven voor de MBA-opleiding van Bell. Natuurlijk strekt haar interesse in de MBA aanvankelijk niet verder dan gastdocent Daniel, maar als ze hem met wat marktonderzoeken helpt, komt er toch ook wat zakelijk instinct naar boven.

Intussen gaat ze stiekem op onderzoek uit naar de handel en wandel van George en komt ze heel wat te weten over haar vader. Al snel zit ze tot over haar oren in de intriges, waarbij ook haar moeder en zelfs Jennifers ex niet buitenspel lijken te staan. Is haar vader wel de kwade genius en wie kan ze nu eigenlijk vertrouwen? 

De informatie op de achterflap van het boek komt wat zakelijk over, maar niets is minder waar. Laat je hierdoor niet weerhouden om het boek te lezen!

Op advies van haar moeder gaat Jennifer weer naar school om de MBA-opleiding te volgen. Er lijkt hier nogal wat zakelijke rompslomp besproken te worden, maar Townley weet dat op een grappige manier weer te geven. Humor komt sowieso ruimschoots aan bod, bijvoorbeeld wanneer de ex van Jennifer voor zwerver wordt aangezien. Dit levert een hilarische passage op. Ander grappig punt uit het boek is dat zowel Jennifer als haar mede cursisten de adviezen voor in de zakenwereld toepassen voor in hun privé-leven. Dit zorgt voor leuke verrassingen. Zoals Alan die graag een relatie wilt maar geen idee heeft hoe. Hij gebruikt de tips uit de lessen om zo een vrouw aan de haak te slaan en natuurlijk helpt Jennifer hem hiermee.

Ook is het mooi beschreven hoe gastdocent Daniel begon als boekverkoper, maar nu manager is van het imperium. Hij houdt zich alleen nog bezig met financiën, wat hem aardig tegenstaat. Jennifer leert net als Daniel hoe het in het echte leven werkt en tot haar verrassing vindt ze het leuk en lijkt ze een echte zakenvrouw te worden…

Leermoment is een boek op volle snelheid zonder dat het ergens onpersoonlijk wordt. Je leeft mee met de hoofdpersonen en hun gevoelens komen tevens ruim aan bod. Ik had geen idee hoe het eraan toeging in de zakenwereld en zo snuif je toch een klein beetje op. Leermoment is een erg leuk debuut van Townley. Een auteur om in de gaten te houden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

285

ISBN

9789032501037

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.