Thriller & Spanning A.W. Bruna November 2016

Lawinegevaar

Citaat

Lawinegevaar is een typische Suzanne Vermeer. Het verhaal start meteen en ontwikkelt zich in rap tempo.

Badend in het zweet werd Chantal wakker. Een nachtmerrie over een lawine die Fenna en Niels verzwolg, was zo levensecht geweest dat ze met tranen op haar wangen was ontwaakt. Niels en Fenna hadden er gelukkig niets van gemerkt. Haar nichtje leek zelf niet geplaagd te worden door nare dromen en had een diepe en rustige ademhaling.

Het leven als succesvolle strafrechtadvocate bevalt Chantal wel. Nadat ze een beruchte crimineel op vrije voeten heeft weten te houden is ze een bekendheid. Haar bekendheid heeft een keerzijde, ze heeft een stalker. Iemand die haar briefjes achterlaat. Wanneer ze op een dag live in een talkshow voor het blok wordt gezet over een mishandeling door de beruchte crimineel is de maat vol. Als bij thuiskomst blijk dat haar stalker in haar huis is geweest is, breekt ze. Ze kan het even niet meer aan. Ze besluit vrij te nemen en samen met haar vriend Niels op skivakantie te gaan. Eerst laat ze alle sloten veranderen. Toch blijkt haar stalker binnen geweest te zijn. Een paar dagen voor ze vertrekken staat haar kleine nichtje Fenna voor de deur die ze voor het eerst ontmoet. Achtergelaten door haar zus, die ze 10 jaar niet heeft gezien, met het verzoek om op haar te passen. Ze gaan met z’n drieën maar die stalker zit haar niet lekker. Wanneer Fenna wordt bedolven onder het sneeuw, zit er voor Chantal er niets anders op dan uit te zoeken waar haar zus zich bevindt.

Lawinegevaar is een typische Suzanne Vermeer. Het verhaal start meteen en ontwikkelt zich in rap tempo. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je het gevoel krijgt door het boek te vliegen. De kaft is herkenbaar, een stockfoto van een vakantiebestemming. In dit geval een skivakantie.
De personages blijven oppervlakkig. In een verhaal dat zich in hoge tempo afspeelt is er ook geen ruimte om een diepgaande karakter neer te zetten. Daardoor wordt al snel duidelijk hoe de vork in de steel zit en wie de ‘bad guys’ zijn. Het is daarom echt een boek om lekker op vakantie te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

312

ISBN

9789400507692

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.