Chicklit Luitingh Sijthoff Mei 2016

Lang leve de liefde

Citaat

Lang leve de liefde is een echte chicklit; weinig verrassend, heerlijk voorspelbaar en een boek om even je verstand bij op nul te zetten. Fijne ontspanning dus.

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Gek genoeg is Lang leve de liefde het allereerste boek dat ik lees van Mansell. In mijn tienerjaren las ik erg veel chicklit en ik was wel een beetje klaar met het genre. Toen mij dit recensie-exemplaar werd toegestuurd en ik behoefte had aan een boek waarbij ik mijn verstand op nul kon zetten, koos ik ervoor om dit boek van Mansell erbij te pakken. En ik moet eerlijk bekennen, dat is zeker niet tegen gevallen!

Lang leve de liefde is een echte chicklit; weinig verrassend, heerlijk voorspelbaar en een boek om even je verstand bij op nul te zetten. Fijne ontspanning dus. De personages die in het verhaal voorkomen zijn alleen goed uitgewerkt en iedereen komt uitgebreid aan bod. Ze komen zo tot leven en je bouwt als lezer al snel een band met ze op. De omgeving, een typisch Engels dorpje, is beeldend beschreven. Je ziet exact de omgeving waar het verhaal zich afspeelt voor je, inclusief het dorpscafe waar iedereen komt. En waar uiteraard genoeg besproken en geroddeld wordt… Ook is de setting boeiend, het verhaal speelt zich deels af in de filmwereld. Lekker glamoureus en normaliter een ver van je bed show.

Desondanks is het verhaal wel erg romantisch en daardoor onrealistisch. Na het lezen van de achterflap weet je al exact hoe het boek zal eindigen en met wie de hoofdpersoon uiteindelijk gelukkig wordt. De weg ernaar toe is echter goed beschreven en dat maakt het boek wel degelijk vermakelijk en interessant. Toch stoor ik mij in de laatste hoofdstukken aan de boodschap van Mansell. Ze predikt duidelijk dat je pas echt gelukkig bent als je in een relatie zit, en daar ben ik het niet mee eens. Deze boodschap ligt er voor mij helaas te dik bovenop.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

384

ISBN

9789024567317

1 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Recensie van Yvonne van Ginkel:

  Het verhaal begint op de vijfentwintste verjaardag van Lily Harper. Lily is vanaf haar achtste opgevoed door Carol (de beste vriendin van Lily’s moeder) en Nick in het kleine dorp Stanton Langley, waar iedereen alles van elkaar weet en iedereen voor elkaar klaar staat. Iedereen leeft dan ook met Lily mee als ze op haar verjaardag haar laatste brief van haar moeder krijgt. In deze brief verteld haar moeder over haar grote liefde Declan Madison. Lily besluit contact te zoeken met Declan om zo meer te weten te komen over haar moeder. Daarnaast leren we ook Patsy kennen, Patsy is de beste vriendin van Lily en tevens de zus van Dan. Dan is weer een jeugdvriend van Lily waar ze stiekem al jaren verliefd op is.
  Lily ontmoet de bekende acteur Eddie Tessler die ondergedoken zit in het huis van haar beste vriendin en een romance ontstaat.

  Zoals altijd bij de boeken van Jill Mansell moet ik in het begin even schakelen tussen de vele hoofdpersonen en de verschillende verhaallijnen, maar als je er eenmaal in zit, kun je niet anders doen dan meeleven met de hoofdpersonen.
  Stuk voor stuk leuke en liefdevolle personages, je voelt per bladzijde de liefde opbloeien.
  Als je behoefte hebt aan een boek welke een glimlach op je gezicht tovert en welke je een goed gevoel geeft, dan is dit zeker een aanrader.
  En natuurlijk, hoe realistisch is het dat je een bekende acteur tegenkomt die vervolgens ook nog eens hals over kop verliefd op je wordt en je op handen draagt. Maar dat is denk ik ook het doel van dit soort boeken, even wegdromen van de werkelijkheid…

  Ik heb het boek wederom in één keer uitgelezen, een heerlijk boek van Jill Mansell. Elke keer weet ze mij weer vanaf de eerste bladzijde in haar verhaal mee te nemen en laat ze mij niet meer los tot aan de laatste bladzijde.