Thriller & Spanning Ambo | Anthos Mei 2010

Land van dromen

Citaat

Een thriller met weinig actie en spanning, het lijkt meer op een roman met een duister tintje en daar is niks mis mee.

Lake Superior, Minnesota. Politieman Lance Hansen krijgt een melding dat er illegaal wordt gekampeerd aan de oever van het meer. Als hij er gaat kijken, stuit hij op een naakte, bebloede en verwarde man die het bos in vlucht. Hansen volgt de man en vindt een tent met daarnaast het lijk van een andere naakte man met ingeslagen schedel.
De gevluchte man, de Noor Bjørn Hauglie, wordt gearresteerd.

Hansen een Amerikaan met Noorse voorouders en een enthousiaste amateur historicus, duikt in de lokale geschiedenis. Is dit inderdaad de eerste moord in het district. zoals collega’s beweren? Tijdens zijn eigen onderzoek stuit hij in de archieven op duistere familie geheimen die zich tot in het heden uitstrekken. Hansen moet uiteindelijk een dramatische keuze maken tussen plicht en familietrouw.

Hansen houdt van zijn werk. Hij voelt zich helemaal thuis in de prachtige natuur. Hij lijkt ook de perfecte baan te hebben vindt hijzelf, tot die ene dag dat hij een lijk vindt…

Dan is het veilige baantje van Hansen ineens niet zo veilig meer en doet hij er alles aan om de moordenaar te pakken van deze man. Want een ding is zeker: de man is met bruut geweld om het leven gekomen. Hansen blijft toch een beetje eigenaardig en als hij op een familiegeheim stuitert en niet meteen actie onderneemt nemen de twijfels over Hansen alleen maar toe, en toch verdwijnt de sympathie voor deze man niet helemaal…

Sundstol beschrijft op prachtige wijze de natuur van Minnesota, je voelt bijna de wind tussen de bomen door waaien. Het leven is echter heel anders dan wij gewend zijn in Nederland, Sundstol heeft dit op een knappe manier weergegeven. 

Een thriller met weinig actie en spanning, het lijkt meer op een roman met een duister tintje en daar is niks mis mee. Maar in het vervolg hoop ik toch stiekem op een beetje meer actie en dat kan bijna niet stuk tegen de achtergrond waar deze thriller zich in bevindt, de prachtige wildernis van Minnesota.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

304

ISBN

9789041415424

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.