Jeugd Carry Slee Augustus 2017

#LaatsteVlog

Citaat

De toegankelijke schrijfstijl, haar inlevingsvermogen in de tieners van tegenwoordig en het toegevoegde vleugje spanning, zal veel lezers weten te plezieren. 

Wat als je offline wilt maar online móét blijven? Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit. Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen? Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

#LaatsteVlog is weer een typisch boek zoals we van Slee gewend zijn! Het is helemaal bij de tijd en gaat in op de laatste hype: het vloggen. In het boek volgen we een groep tieners wiens vriendschap op het spel komt te staan. Voormalig beste vrienden Noud en Gijs worden uit elkaar gedreven en dit zet de hele vriendengroep op scherp. Er wordt al snel duidelijk wat groepsdruk dan kan doen… Niet alleen Noud en Gijs boksen tegen elkaar op, de hele klas bemoeit zich ermee…

Slee is een meester in het zich verplaatsen in haar doelgroep. De onderlinge verhoudingen, hoe men met elkaar omgaat, hoe makkelijk de tieners te beïnvloeden zijn en wat ze al niet uithalen voor een paar extra likes… Hoewel dit erg van nu is en Slee dit goed op papier weet te zetten, is het verhaal niet overal even realistisch. Dan doel ik op de plot en hoe een crimineel wordt ontmaskerd. Zonder te veel te willen weggeven kan ik wel zeggen dat dit wel erg makkelijk gaat. Niet alleen hoe de dader gepakt wordt, maar ook hoe de politie hiermee omgaat.

Desondanks is #LaatsteVlog een boek welke fans van de auteur zeker zal bekoren. Haar toegankelijke schrijfstijl, inlevingsvermogen in de tieners van tegenwoordig en het toegevoegde vleugje spanning, zal veel lezers weten te plezieren.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

207

ISBN

9789048839377

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld