Chicklit Zomer en Keuning November 2014

Laat me jou zijn

Citaat

Laat me jou zijn is een vermakelijk en herkenbaar verhaal, maar wel voorspelbaar waardoor het zijn concurrenten niet ontstijgt. Prima leesvoer echter voor een winterse zondagmiddag!

Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.

Laat me jou zijn was het eerste boek dat ik las van Petra Kruijt. Ze maakt de verwachtingen zeker waar. Het is een prettig leesbaar verhaal dat het ongetwijfeld goed zal doen onder de ware chicklit fans.

In Laat me jou zijn volgen we de zussen Susan en Lisan. Susan lijkt haar leven goed op orde te hebben en Lisan is jaloers op het leven dat haar zus heeft. Al snel blijkt dat dit buitenkant is. Susan heeft het helemaal niet zo goed voor elkaar. Ja, ze heeft een leuke vriend, mooi huis en goede baan. Maar is dat waar ze echt gelukkig van wordt? Ze besluit voor een half jaar naar San Francisco te vertrekken, verbreekt haar relatie, zegt haar baan op en verhuurt haar huis aan Lisan. Wanneer Lisan eenmaal in het huis van haar zus zit, blijkt het al snel ‘makkelijk’ om haar leven over te nemen: haar huis, baan, bovenbuurman…

Het verhaal verspringt continu van Susan naar Lisan en dus van San Fransisco naar Nederland. Dit zorgt voor voldoende vaart en afwisseling in het verhaal. Beide verhaallijnen zijn ook aansprekend, waardoor je als lezer geen voorkeur ontwikkelt voor één van beide dames. Susan maakt de typische Amerikaanse avonturen mee en het is leuk om te lezen hoe ze daar een vriendengroep opbouwt. Kruijt heeft de Amerikaanse vibes goed op papier weten te zetten. Ondertussen worstelt Lisan met het leven in Nederland. De verhaallijnen komen uiteindelijk samen als Lisan haar zus opzoekt in het buitenland.

Hoewel het verhaal prettig wegleest en Kruijt een aantrekkelijke schrijfstijl heeft, is het wel wat voorspelbaar allemaal. Al van mijlenver zie je aankomen hoe het verhaal zal eindigen. Eigenlijk ook wel zoals het hoort bij een echte chicklit en daarin stelt Kruijt dan ook niet teleur.

Laat me jou zijn is een vermakelijk en herkenbaar verhaal, maar wel voorspelbaar waardoor het zijn concurrenten niet ontstijgt. Prima leesvoer echter voor een winterse zondagmiddag!

Dit boek telt mee voor de leesuitdaging Ik lees Nederlands 2015.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

302

ISBN

9789401903721

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.