Overige Maarten Muntinga Mei 2007

Kwetsbare aarde

Citaat

Het is een aanrader voor mensen die interesse hebben in de invloed van de mens op de aarde en het toekomstbeeld volgens enkele wetenschappers.

Kwetsbare Aarde is een boek dat op dit moment goed past bij het thema klimaatsverandering en opwarming van de aarde. In de media worden deze termen dagelijks aangehaald. Dit boek probeert aan de hand van foto’s en hun verhaal te verklaren hoe dit komt en wat het meebrengt.

Langere tijd hielden wij mensen onszelf voor dat we de natuur konden beheersen. Op dit denken zijn we teruggekomen. Zo komen er regelmatig aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tornado’s en cyclonen voor. Vergeet ook de Tsunami niet, die in 2004 voor veel doden zorgde.

Van National Geographic kun je een overvloed aan beeldmateriaal verwachten. In dit boek dus ook. Natuurrampen zoals het afbreken van poolkappen zijn hierin vastgelegd. Van detailfoto’s tot complete satellietfoto’s. Vaak kun je als lezer zien hoe het vroeger was en hoe het nu is. Dit is zeker een goede toevoeging aan het verhaal dat National Geographic wil overbrengen.

Het boek is realistisch en eerlijk. Zo hoor je voornamelijk in de media dat het bijvoorbeeld erg slecht gaat in ontwikkelingslanden. Toch wordt er niet vertelt dat de levensverwachting in de afgelopen honderd jaar twee keer zo hoog is geworden en ondervoeding met vijftig procent is afgenomen. Natuurlijk kan het absoluut beter maar de media laat vaak alleen de negatieve kanten zien.

Toch biedt het boek Kwetsbare Aarde genoeg informatie om verder te denken over de toekomst van de aarde. Het is een aanrader voor mensen die interesse hebben in de invloed van de mens op de aarde en het toekomstbeeld volgens enkele wetenschappers.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789085370529

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.