Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Mei 2011

Kwaad bloed

Citaat

Dit boek is goed leesbaar, het heeft alleen wel veel leeslijnen, maar ondanks dat blijft het boek goed te volgen. De karakters van Mario en Hector zijn sympathiek en duidelijk neergezet.

Mario Silva, hoofdinspecteur bij de federale politie van Brazilië, wordt op het onderzoek naar de dood van de bisschop Dom Felipe Antunes gezet, die wordt vermoord tijdens de inwijding van een kerk in een afgelegen dorpje in het Braziliaanse binnenland. De druk is groot, want de paus zelf heeft er met de president van het land over gebeld. Samen met zijn assistent Hector Costa bindt Silva de strijd aan met de staatspolitie en een corrupte juridische macht. Maar ook met criminelen, grote landeigenaren en de kerk zelf. In een race tegen de klok, want al snel volgen er meer gruwelijke moorden…

Terwijl Silva zijn eigen demonen uit de weg probeert te ruimen door de moordenaars van zijn vader en zwager op te sporen, krijgt hij ook te maken met het conflict tussen de landarbeiders – wat escaleert na de verdwijning van de zoon van een lokale landeigenaar.

Dit boek is goed leesbaar, het heeft alleen wel veel leeslijnen, maar ondanks dat blijft het boek goed te volgen. De karakters van Mario en Hector zijn sympathiek en duidelijk neergezet. De corruptie straalt van het boek af en met elke draai in het verhaal krijgen Mario en Hector te maken met de corrupte kolonel Ferraz van de staatspolitie.

Er zijn veel verschillende mensen uit elke laag van de bevolking die in dit boek vertegenwoordigt worden. Arme mensen, rijke landeigenaren, priesters en corrupte politici en rechterlijke macht en ga zo maar door. En dan heb je nog de wet die bepaald dat arme landarbeiders bezit mogen nemen van een stuk grond van rijke landeigenaren die niets met dit stuk land doen.

Zelf vond ik dit boek teveel ingrediënten hebben in een ‘ver van mijn bed show’ verhaal, maar er zijn ongetwijfeld genoeg lezers die zo’n uitgebreide setting wel prettig vinden.

En met een flinke dosis politiek gekonkel, lugubere martelarij en moordpartijen zit ik gewoonweg niet zo lekker te lezen. Dat had van mij wel ietsje minder gemogen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789061126966

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.