Thriller & Spanning Verbum November 2009

Kruis

Citaat

Wat een hilarisch, stuk chagrijn van een hoofdpersoon heeft Bruen bedacht. Boordevol zelfkritiek, kritiek op anderen en kritiek op alles wat er ook maar in zijn omgeving gebeurt.

Het nieuws dat er een jongen is gekruisigd, slaat in als een bom in het Ierse plaatsje Galway. Wanneer de zus van het gekruisigde slachtoffer enige dagen daarna levend wordt verbrand, is het tijd voor actie.  Jack Taylor, een sociaal onaangepaste en drankzuchtige privédetective stort zich op de zaak en ontdekt meer dan hij eigenlijk wil weten…

Wat een hilarisch, stuk chagrijn van een hoofdpersoon heeft Bruen bedacht. Boordevol zelfkritiek, kritiek op anderen en kritiek op alles wat er ook maar in zijn omgeving gebeurt. Zo heerlijk negatief dat het gewoon weer positief en om te grinniken wordt. Het verhaal is aardig en ook af en toe best wel spannend, maar eigenlijk kon me dat hele verhaal gestolen worden. Ik zat meer te letten op wat Taylor te melden had.

Taylor is net van de drank af, maar toch besteld hij in elke kroeg een biertje en een borrel om er vervolgens alleen maar naar te kijken. Het kind van zijn beste vriend is door zijn toedoen gestorven en de jongen die hij aan het opleiden was, een soort van pleegzoon voor hem, is beschoten en ligt in coma in het ziekenhuis. Zijn beste vriendin waarmee hij een haat-liefde verhouding heeft, heeft net een knobbeltje ontdekt in haar borst. Kommer en kwel alom, reden genoeg dus om weer te gaan drinken, maar toch houdt hij het vol om niet in zijn oude alcoholische fout terug te vallen. Daarbij begint hij ook nog eens zijn gehoor te verliezen.

En de gekruisigde jongen met zijn verbrande zuster? Ach…dat is eigenlijk vrij snel opgelost, dat is een wraakactie uit het verleden van de broer en zus. Voor het verhaal hoef je het dus eigenlijk niet zo te lezen, maar die Jack Taylor… wat is dat een leuk personage geworden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

238

ISBN

9789074274500

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld