Thriller & Spanning Sirene April 2007

Koud-Zuid

Citaat

Van begin af aan heb je als lezer al een goed vermoeden over de dader en het vervolg van het verhaal. Het zou leuker zijn geweest als er meer verrassende elementen en complexe lijnen in verwerkt waren.

Wanneer Gidon, de man van Donia, op koelbloedige wijze en op klaarlichte dag wordt geliquideerd, zal het leven van Donia totaal veranderen. Vrienden blijken niet te vertrouwen en het zakenleven van haar man was niet zuiver. Gidon en zijn goede vriend en zakenpartner Daniël runden een riskante onderneming. Verschillende partijen blijken betrokken maar daarover hoefde Donia haar hoofd niet te breken. Zij maakte zich slechts druk om de rimpels op haar voorhoofd en haar dure designer kleding.

Na de moord stelt de politie vragen, zet Daniël haar onder druk en doet haar beste vriendin geheimzinnig. Na een one-night-stand met de knappe Jason blijft Donia zitten met een aantal vragen waarop ze het antwoord niet kan vinden. Was de ontmoeting met Jason wel zo toevallig, wie heeft er lopen rommelen in haar huis en waarnaar was hij/zij op zoek?

Wanneer dan ook nog haar dochter Julia wordt ontvoert beseft Donia dat het tijd is om het heft in eigen handen te nemen en op zoek te gaan naar de waarheid. Maar wie kan ze vertrouwen en waar moet ze beginnen? Met hulp uit onverwachte hoek, ontwikkelt Donia zich tot een zelfstandige vrouw die niet bang is de touwtjes in handen te nemen wanneer het gaat om haar eigen leven.

Leuk aan het boek is dat sommige zaken herkenbaar zijn omdat het verhaal zich afspeelt in Amsterdam. Zo komt de welbekende PC Hooftstraat in het verhaal voor. Tevens zitten er veel stereotypen in het boek die uiteindelijk niet waar blijken te zijn en dat is een aardige ontwikkeling. De ontwikkeling van de hoofdpersoon is interessant en op sommige momenten zelfs verrassend.

Wel had er wat meer spanning in het boek mogen zitten. Van begin af aan heb je als lezer al een goed vermoeden over de dader en het vervolg van het verhaal. Het zou leuker zijn geweest als er meer verrassende elementen en complexe lijnen in verwerkt waren.

Toch is deze eerste thriller van Ariane Meijer zeker geen onaardige start. Het verhaal is luchtig en leest makkelijk weg.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

240

ISBN

9789058314475

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.