Thriller & Spanning The House of Books Mei 2008

Kostbaar bloed

Citaat

Het verhaal begint goed en eindigt goed en de spanning en actie zijn goed opgebouwd. Een geweldige thriller, ik kijk nu al uit naar zijn tweede boek en hopelijk komt Jenner dan weer terug!

Ze vonden haar in East Village, genageld aan de muur van een appartement. Dr. Edwar Jenner, een New Yorkse forensisch patholoog, heeft al talloze plaatsen delict bezocht en duizenden autopsies verricht. Maar hij heeft nog nooit zoiets gruwelijks gezien als de moord op de eenentwintigjarige Andie Delore. Op het naakte lichaam is een niet te ontcijferen oude tekst getatoeëerd en het lijk is gearrangeerd alsof het een heilig ritueel betreft. De enige ooggetuige is Andies flatgenote, Ana de Jong.

Dan wordt er in Pennsylvania een tweede slachtoffer gevonden. Haar losse hoofd is geplaatst in een plas melk. Daarna volgt een derde slachtoffer. Haar naakte lichaam is gedecoreerd met exotische vogelveren. Gaandeweg betrekt de moordenaar Jenner en Ana bij zijn eigen beklemmende nachtmerrie.

Jenner is sinds kort weer aan het werk, de aanslag op de Twin Towers heeft zijn tol geëist voor Jenner. Zoveel ellende, wat hij natuurlijk veel tegenkomt bij zijn werk, kon hij even niet aan. Als er gruwelijke moorden plaatsvinden, voelt hij zich geroepen de moordenaar een halt toe te roepen.

Wat een verschrikkelijk goed debuut van Hayes. De angst en spanning druipt letterlijk van het verhaal af. Jenner is aan het begin van het verhaal een nog ietwat oppervlakkig persoon, maar naarmate het verhaal vordert leren we hem beter kennen en krijg je sympathie voor hem. Het verhaal is helemaal van deze tijd, de aanslag op de Twin Towers wordt zo besproken dat het lijkt alsof de auteur er zelf bij was. Er komen heel wat instanties en verschillende personen voorbij, de meeste kun je vergeten, want het speelt zich allemaal af rond Jenner, Ana en zijn twee partners.

Het verhaal begint goed en eindigt goed en de spanning en actie zijn goed opgebouwd. Daarnaast lezen we hoe pathologen werken en het lichaam onderzoeken naar eigenaardigheden, dit is heel interessant. Een geweldige thriller, ik kijk nu al uit naar zijn tweede boek en hopelijk komt Jenner dan weer terug!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789044320718

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.